torstai 3. tammikuuta 2008

Otin, kostutin!

Otetaan 800 grammaa jäistä kanaa.

Ensiksi tervehdys Aimon kokeellisesta keittiöstä. Olemme juuri todenneet, että 800 grammaa jäistä kanaa ei sula tunnissa. Ei edes sen vertaa, että sen voisi laittaa pannulle, joten mitä Aimo tekee. Aimo laittaa sen pannulle ja odottaa pannun hoitavan homman. Hidasta, niin kovin hidasta, joten mitä Aimo tekee. Ei ainakaan siivoa, vaikka pitäisi. Aimo bloggaa. Keittiössä. Tämä (melkein) voittaa jo kännybloggaamisen junassa. Onneksi seurana on Melkein vieraissa ja Brightboyn loistava versio Kyllikistä.

Kas tässä webbikameran tarjoilemaa autenttista kuvaa kokkaustilanteesta. Aika hiljaiselta näyttää:

Se kuitenkin kokkaamisesta. Otsikkokin nimittäin kertoo, että tarkoitus oli kirjoittaa vuodenvaihteesta.

Kuten aiemmasta postauksesta joku on saattanut päätellä, vaihdoimme vuotta tällä kertaa Hangossa. Menimme paikan päälle jo sunnuntaina, sillä molemmilla oli maanantai vapaana. Olin jo ehtinyt leppyä miehen torstaitoilailuista sen verran, että mahduimme samaan junaan, vaikka tiukkaa tekikin ehtimisen kanssa. Hangossa tai tarkalleen ottaen jo Karjaan asemalla meitä oli vastassa mainio sakki, joista suloisin oli tietenkin Milla-neiti, joka taas kerran onnistui hurmaamaan meidät molemmat ihan täysin.

Karjaalta suuntasimme etelämmäs vihkikaupunkiimme Tammisaareen syömään. Jostain kumman syystä heinäkuinen ja helteinen Tammisaari näytti huomattavasti romanttisemmalta kuin tihkusateessa joulukuun viime hetkinä. Mistähän lie johtuu?

Väliaikatietona kerrottakoon, että kana on sulanut ja pääsen tositoimiin. On kulunut tasan puoli tuntia siitä, kun mätkäytin jäisen köntin pannulle.

Aattopäivän puuhailimme kaikenlaista. Mies asensi ulkovaloa ja antennivahvistinta, Emmin kanssa pienshoppailimme ja teimme ruokaostokset. Illalla söimme mielettömän hyvää ruokaa ihanan isolla ihanalla porukalla, ammuimme raketit hyvissä ajoin ja katsoimme tietenkin Illallisen yhdelle Fresitaa siemaillen. Ei paha ollenkaan. Vuosi vaihtui neljästään nuotion ääressä tihkusateessa viskiä ja skumppaa siemaillen. Ei paha ollenkaan. Yksi murhekin mahtui uudelle vuodelle, mutta tuoreimpien tietojen mukaan sekin on selviämässä - ainakin jotenkin.

Lisäys 00.27: Otin, kostutin! Meinasin ihan unohtaa otsikon. Se tietenkin viittaa nuotioon, tihkusateeseen ja viskiin sekä siihen, että pahat pojat eivät millään mienanneet uskoa meidän kilttien tyttöjen ottaneen viskiä. Otin, kostutin!

2 kommenttia:

Maissi kirjoitti...

oletko koskaan kokeillut laittaa jäistä kanaa kuumaan vesihauteeseen? on aika tehokasta.

ja se leevien tribuutti on aika jees :)

t. bloggailun amatööri

emmi kirjoitti...

Olia aika hyvänäkönen tuo tulipata tuolla pihalla seuraavana päivänä.. Raketti teline on siellä vieläkin, varmaan vielä kesälläkin.. :)
Toivottavasti nähdään taas pian!