tiistai 12. helmikuuta 2008

Huomenna päivä on uus

Olisihan se pitänyt arvata. Siis ihan oikeasti olisi pitänyt:

1. Eilen alkanut remontti kiristää hermoja jo nyt. Suihkuttomuus ja (melkein) vessattomuus on raastavaa puuhaa.
2. Kahden viikon aikataulu voi venähtää yhdessä päivässä määrittelemättömän pitkäksi ajaksi.
3. Kun hommat menevät päin helvettiä, niin ne todella menevät päin helvettiä.
4. Minä, lähestulkoon ikuinen optimisti tai vähintäänkin positiivinen realisti, löydän itsestäni kunnon pessimistin, kun tilanne niin vaatii.
5. Veden juomisesta luopuminen on kamalan vaikeaa.

Kohta nimittäin pullistuu otsasuoni, eikä syynä tällä kertaa olekaan huimat verenpaineluvut (162/104), vaan remontti. Jos vaikka aloittaisin (melkein) alusta.

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, kylpyhuoneemme lattia on melkoinen ongelmapesä ja seinien kunto herätti kysymyksiä jo näytön yhteydessä. Lattiaongelmaa on selvitetty kohta kaksi vuotta, mutta seinien kanssa pystyimme elämään.

Lyhykäisyydessä lattian pulma on onneton kaatokulma (hih). Jostain kumman syystä suihkuvesi ei valu lattiakaivoon, vaan kerääntyy vessanpöntön eteen - ja jää siihen. Jo kiinteistövälittäjä selvitteli (tai selvitteli) asiaa ja sanoi taloyhtiön huolehtivan asiasta, jos siinä tulee jotain ongelmia. Isännöitsijä taas otti tiukan linjan melkein kahden vuoden ajaksi ja kielsi ongelman olemassaolon tyyliin "sen kuuluukin olla niin". Viime syksynä väsytystaktiikka kuitenkin puri ja isännöitsijä lupasi taloyhtiön maksavan lattian osuuden kylppäriremontista. Siis eikun hommiin. Tai niin ainakin kuvittelimme tähän iltapäivään asti.

Isännöitsijä saneli korjaukselle omat ehtonsa eli uusi lattia kaatoineen olisi pitänyt saada aikaan vanhan päälle, koska "kosteussulku on niin kallista puuhaa, ettei sitä parane mennä rikkomaan". Fiksu ja ammattitaitoinen urakoitsijamme kuitenkin kuittasi isännöistijän puheet puppuna ja kieltäytyi tanssimasta isännöitsijän pillin mukaan, ja meillehän se sopi. Tänään urakoitsija oli sitten purkanut lattiaa ja huomannut kauhukseen, että sekundalattia oli tehty vanhan lattian päälle ilman minkäänlaista kosteussulkua. Kylpyhuoneemme lattia, jonka "kuuluikin olla niin", on siis laattojen alta märkää mössöä. Hip hip hurraa. Hip hip. Hurraa.

Asia etenee nyt sitten näin: Urakoitsija ottaa huomenna yhteyttä isännöisijään, jos isännöitsijä vaan vastaa puhelimeen (toiveajattelua). Urakoitsija selittää tilanteen ja isännöitsijä kuuntelee (toiveajattelua).

Kahden viikon remontti tuntuu juuri nyt jotenkin aivan naurettavalta ajatukselta. Palataan asiaan kahden kuukauden päästä. Onneksi huomenna on uusi päivä.

5 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Ei voi olla totta! Kun on remonteista tai muusta suuremmasta asiasta kyse, mikään ei ikinä mene niin kun on suunnitellut.. Mä voin vain kuvitella miltä tuntuu. Ei muuta kun voimia ja huumoria..

Minz kirjoitti...

Jahas, eka viesti meni bittitaivaaseen... Uusi yritys.

Se on tosi raivostuttavaa, kun löytyy jotain yllättävää - ja nämä kosteiden tilojen lattiat ja seinät ovat niitä riskipaikkoja.

Vähän kuullostaa mielestäni siltä, että isännöitsijällä olisi ollut jonkinlainen "aaninki" tapauksesta, kun niin ihmeellisiä asioita sanoi ja outoja toimenpiteitä ehdotteli. Ihan näin ihmistä tietämättä sanottu, mutta kummallisia lausahduksia ollut.

Kyllä se huone vielä kuntoon tulee - aikaa voi kyllä mennä, kun kuivattelemaan joudutte varmaan.

Hurjasti tsemppiä teille tuleviin koitoksiin!

Nimby kirjoitti...

No voihan teidän remonttejanne.. Mutta onneksi sulla on kosolti kokemusta siitä, että asiat eivät mene niin kuin on suunnitellut, ei varsinkaan remonttiasiat. =)

Sulla on kokemukseni mukaan erityinen kyky sopeutua ja luovia tilanteessa kuin tilanteessa ja samanaikaisesti pyrkiä parantamaan ja kehittämään olosuhteita. Noin niinkun pähkinänkuoressa sanottuna. Kyllä se siitä, täältä tulee virtuaalinen osanotto ja tsemppaus teille kirjaimellisesti hätää kärsiville. Mä voin ryhtyä sun huussikummiksi vaikka jos se auttaa..(www.huussi.net)

Aimo annos kirjoitti...

Emmi, Minz ja Nimby, kaunis kiitos tsemppauksesta. Kyllä tää tästä, kun saadaan homma isännöitsijän kanssa selväksi.

Olit, Minz, vissiin ihan oikeassa tuon "aaningin" kanssa. Samasta asiasta puhuimme aamulla urakoitsijan kanssa.

Nimby, meinasit saada mut ihan kyyneliin (se on varmaan tää rakennuspöly).

Tiny kirjoitti...

Voi että, toivottavasti saatte kylppärin pian kuntoon... Ja ihan oikeasti kuntoon!

Minäkin kyllä mielelläni ottaisin kylppäriremontin jos saisin, mutta vuokra-asunnossa taitaa olla turha toivo. Varsinkin kun siihen ei oikeastaan ole muuta syytä kuin seinien väri. Alkaa vaan vähitellen kyllästyttää turkoosit kylppärin seinät, kun sellaisia on katsellut 2/3 elämästään... =)