maanantai 11. helmikuuta 2008

Juomalaulu

"Sun pitää vähentää juomista."

Näin sanoi mieheni eräänä aamuna minulle. Ei, kyseessä ei ollut moraalisaarna viikonloppuriekkumisesta eikä muusta siveettömästä elämästä.

Tapanani on kitata melkoiset määrät vettä kotona ollessani. Puolen litran tuoppi on aina oltava lähettyvillä ja siinä mieluiten ihan tavallista kylmää hanavettä. Ei ole vaikea arvata mitä veden juomisesta seuraa, vessahätäpä tietenkin. Normaalioloissa se ei ole mikään ongelma, mutta tänään on alkanut uusi aika, kylpyhuoneremontti.

Urakoitsija aloitti tänään ja jo nyt on seinät betonilla. Onneton lattia, jonka takia koko remontti on tehtävä, on vielä paikoillaan. Vielä huomisen saamme pitää sinisen pönttömme, sen jälkeen on suunnattava tarpeilleen toiseen rappuun, jonka kahdeksannessa kerroksessa on vessa. Aamuviiden pissareissut saattavat käydä mielenkiintoisiksi.

Alla kuva yhdestä kylppärimme vanhasta seinäkaakelista. Aika mielenkiintoinen kuvio, eikö? Yksittäisenä kaakelina jopa vähän kaunis. Mutta ihan kokonaisena seinänä? Juuei.

Vaikea uskoa, että asunnossamme on joskus kymmenen vuotta sitten tehty ihan oikea kylppäriremontti. Tuon remontin jäljiltä parissa kohdassa seinää oli vanhojen laattojen sijasta kirkkaan oransseja laattoja. Ilmeisesti laatat oli vaihdettu jonkinasteisen kosteusvaurion takia. Siitähän on sitten ollut seurauksena varsin mielenkiintoinen tilkkutäkki :) Tuo laatta tuossa yllä oli muuten poikkeus muiden joukossa, siinä ei ollut reikää eikä lohkeamaa.

Niin ja se lattia. Se oli luonnollisestikin tuon remontin yhteydessä tehty uusiksi. Laatu oli aivan huippua - luonnollisestikin. Urakoitsijamme rävähti aamulla nauramaan ja totesi, ettei vähään aikaan olekaan nähnyt kaatoa, joka saa veden pakenemaan lattiakaivoa.

Edessä on mielenkiintoiset kaksi viikkoa. Kohta suuntaan salille jumppaan, venyttelyyn, saunaan ja suihkuun. Onneksi on sali.

1 kommentti:

Kirsikka kirjoitti...

Tuosta kaakelin kuviosta tulee eläväisesti mieleeni jokin eliö, joka on säilötty formaldehydissä purkkiin. Ei siis mikään kauhean ilahduttava mielleyhtymä... :/