lauantai 17. toukokuuta 2008

Huumaava lauantai

Lauantaista ei kuitenkaan vielä, vaan ensiksi perjantain kuulumisia. Aamu alkoi mukavan lämpimillä tunteilla yläkerran naapureita kohtaan. Konemusiikkijumputus lähti käyntin tasan 7.45. Töihin lähtiessäni soitin isännöitsijälle ja pyysin tekemään asialle jotain. Tiedän että tarkoituksena oli kuulostella tilannetta ja häiriöitä, mutta rappukäytävässä minua tuli vastaan alakerran naapuri, joka oli siinä käsityksessä, että mekkala kantautuu meidän asunnostamme.

Kiireisen työpäivän jälkeen menin viimeistä edelliseen bailatinoon ja sen jälkeen vielä jumppaan. Miehen kanssa nähtiin jumppani jälkeen ja menimme syömään. Mies pohti menevänsä kaverilleen pitämään kisastudiota, mutta ei ollut oikein innostunut, joten päädyimme viettämään koti-illan Jesse Jamesin ja lätkämatsin parissa. Minä nukuin leffan aikana ja mies lätkämatsin.

Tänään lähdin aamusta Helsinkiin tapaamaan vanhempiani ja kahta tätiäni. Tädit olivat tulleet viikonlopuksi pohjoisesta viettämään väsyneiden äitien viikonloppua. Syystä ovatkin väsyneitä. Kummallakin on seitsemän lasta ja toisen lapsenlapsien lukumäärä on noussut jo yli kymmenen. Tapasin isäni Senaatintorilla muiden ollessa museossa. Kävimme Engelissä aamiaisella (a i v a n mielettömän hyvä) ja ihmettelemmme DNA:n mainoksen rakentumista tuomiokirkon portaille. Siinä oli kyllä kukkia kerrakseen.

Tärkein syy päiväreissuuni oli mennä katsomaan Johanna-serkkuni videoteosta "Hengitä". Hän käsitteli tavattoman kauniisti ihmisen elon kiertokulkua, lapsuutta ja vanhuutta, elämää ja kuolemaa, eräänlaista matkaa. Menimme porukalla galleriaan, missä tapasimme Johannan siskoineen. Muut lähtivät esityksen ja pikaisten kuulumisten vaihdon jälkeen siskoni ravintolaan ja minä lähdin paluumatkalle kotiin. Ostin matkalukemiseksi Juha Vuorisen Vaippaihottuman, jota nauroin ääneen junassa. Pitäisi vissiin käydä enemmänkin Helsingissä päiväseltään, kun se kerran on niin helppoa ja piristävää. Ihan jos ei muuta syytä keksi, niin ainakin sitten Engelin aamiaiselle.

Kotiin palattuani kaappasin miehen mukaan kaupungille ja kävimme syömässä ja hiukan shoppailemassa. Tänään olisi ollut paikallisessa jättitapahtumassa mielenkiintoinen esiintyjä ja pohdimme pitkään jaksaisimmeko mennä. No emme menneet, tästäkin illlasta tuli koti-ilta. Katselimme Pulkkista ("Don't push the river") ja Ghostrideria - ei liene vaikea arvata, että kumpikin oli miehen valintoja ;) Sain vihdoin lajiteltua puhtaat pyykit kaappiin, joten voin taas hyvillä mielin pistää pesukoneen laulamaan ja antaa seuraavan kaaoksen kyteä. Oli ihana olla yhdessä kotosalla lauantai. Nyt kun pyykitkin on lajiteltu, voi sunnuntaihin herätä hyvillä mielin. Meinaan tästä kohta mennä suihkuun ja riehaantua vielä sen verran, että vaihdan lakanat. Sitä nukkuu uusissa lakanoissa niin mielettömän hyvin.

Kukkia, paljon kukkia

2 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Näistä päiväreissuista tuli mieleen, että siskoni ei ole vielä kertaakaan ollut junassa, niin täytyykin joskus järjestää hänelle sellainen päiväreissu Hesaan. Pitäisi vain tutustua itse paikkoihin siinä keskustassa, että sitten osaa käpötellä menemään oikeisiin paikkoihin, eikä eksyiltäisi... =oD Kuullosti niin hienolta tuo teidän reissu, että ihan lähti mieltä kutkuttamaan.

Kirsikka kirjoitti...

Onpa ihqupihqu uusi pohja! Entinenkin oli kiva, mutta tää on herkullisen kesäinen!

Mää en muuten tajunnut, että se kukkahymy on DNA:n mainos... Blondi mikä blondi.

Yst. terv. nimim.
Eräs Blogi Odottaa Innolla Raporttia Jesse Jamesista