perjantai 9. toukokuuta 2008

Lisääntykää ja täyttäkää maa

Iltalehti.fi tietää kertoa sosiaali- ja terveysministeri Hyssälän kannustavan nuoria lisääntymään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Lapsia jää tekemättä ja ensisynnyttäjien keski-iäksi 28 vuotta on kuulemma liian korkea. Koira + kalikka = älähdys

Helppoahan se on saakutirallaa kannustaa lastentekoon, oikein kehottaa. "Ei se mitään, vaikka on opinnot kesken, sitä parempi vaan. Panohommiin siitä.", tuntuu hallitus sanovan ministerinsä suulla. Vanhasen ykköshallitus tuon laulun taisi jo aloittaa. Millähän nuo päättäjät saisi tajuamaan, että lapsiluvun kasvattaminen on helpommin sanottu kuin tehty.

Samassa jutussa HY:n Timo Airaksinen heittää pari nasevaa pointtia, jotka ainakin minä allekirjoitan täysin: "Ongelma on, että Suomessa on huonot palkat, korkeat verot, korkeat hinnat ja alhainen sosiaaliturva." Milläs rupeat lapsia tekemään, kun nytkin meinaa oman toimeentulon kanssa tehdä tiukkaa?

Lisäksi työsuhteet ovat järjestään melko lyhyitä määräaikaisuuksia, joten tulevaisuutta on kamalan vaikea suunnitella. Kaiken kukkuraksi nuori nainen, sellainen vaikkapa ensisynnyttäjäikäinen tai vähän nuorempi, on työmarkkinoilla pelottava mörkö, joka saattaa jäädä vaikka äitiyslomalle kesken projektin. Hui kamalaa! Kyllä taas tulee mieleen erään entisen esimiehen kommentti työkaverin jäädessä äitiyslomalle muutama vuosi sitten. "Jos sinua palkatessa olisi tiedetty, että jäät nyt äitiyslomalle, et olisi siinä", sanoi tuo suuri johtaja. Onneksi kyseinen kommentti jäi muuten mukavan läksiäistunnelman varjoon.

Vanhasen hallituksen suosikkilistan kärkeen pääsisi varmasti Duggarin perhe mistäs muualtakaan kuin Jenkeistä. Perheeseen odotetaan kahdeksattatoista lasta.

1 kommentti:

Kirsikka kirjoitti...

Omassa yksinäisyydessäni aplodeerasin tuolle Airaksisen kommentille, kun sen lehdestä taannoin luin.

Onko "Suuri Johtaja" se Suuri Johtaja, jonka minäkin tunnen?