perjantai 23. toukokuuta 2008

Nainen on kauneimmillaan nyt

Helsingin Sanomien NYT-liitteen kautta voi esittää kinkkisiä kysymyksiä radiofilosofeille Tuomas Nevalinnalle ja Jukka Relanderille. Tällä viikolla kysyttiin miksi saksalaisille nauretaan ja milloin nainen on kauneimmillaan. Ensimmäinen kysymys vastauksineen osui jo aika tavalla kohdilleen, mutta toisen kanssa olin yhtä hymyä. Tässä siis vastaus kokonaisuudessaan:

"Heittäessään päänsä taaksepäin nauraakseen. Laittautuessaan. Puhaltaessaan otsahiuksiaan. Salkku kädessään. Hymyillessään: "tiedän mitä ajattelet". Improvisoiduissa, käytännöllisissä asuissa, joita ei ole tarkoitettu eroottisiksi. Pyyhältäessään myöhässä sisään. Jäädessään kiinni jostakin pienestä ja vähän tyhmästä. Ollessaan lämmin ja avoin. Antaessaan olla. Katsoessaan ihan aavistuksen kieroon. Aikuisena. Kahdeksan maissa. Kun kuvittelee, että kukaan ei katso."

Ulkonäkökeskeisessä yhteiskunnassa sitä ei aina muistakaan olevansa kaunis juuri omana itsenään. Sitä ajattelee aina, että pitäisi olla laittautunut parhaimpiinsa ja täydet juhlameikit naamassa, jotta voisi kuvitellakaan olevansa kaunis. Puhumattakaan siitä, että olisi kauneimmillaan. Huomionarvoista vastauksessa on myös se, ettei siinä puhuta mitään koosta, painosta, fyysisestä kauneudesta. Niin usein unohtuu se, että iästä ja koosta riippumatta jokainen nainen on kaunis. Sisin ratkaisee. Nainen on kauneimmillaan nyt. Kaunis kiitos NYT-liitteelle muistutuksesta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Love looks not with the eyes, but with the mind." Shakespeare

Tekosyy kirjoitti...

Sitä tuskin itse aavistaa, koska on kauneimmillaan. Uskon että onnellisuus paistaa kyllä läpi.

Aimo annos kirjoitti...

Tekosyy, olet oikeassa. Onnellisuus, sellainen sisäinen tyytyväisyys ja hyvä mieli paistavat läpi. Hymylläkin on iso merkitys.

Viime aikoina olen tuntenut olevani kauneimmillani jumpassa ja jumpan jälkeen. Sitä oikein hehkuu hyvää oloa ja se näkyy :)

Marsu kirjoitti...

Luin sun blogia taas pitkästä aikaa ja sun kirjotus sai heti hyvälle mielelle. Kiitos! :)
Pitääkin kaivaa tuo NYTin kirjoitus ja lukea se joka kertaa kun tulee vähänkin surkea olo!