keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Täs ois pilkku, missä viila

Löysin tänään itsestäni pahemman luokan pilkunviilaajan, kerrostalokyttääjään ja nipottajan. On minusta moneksi. Kotikaupungissani lajitellaan jätteet, ja hyvin lajitellaankin (lisätietoa). Roskien lajittelusta bio-, energia-, kaatopaikka-, keräyspaperi- ja keräyskartonkijätteisiin on meidän perheessämme ainakin tullut tapa. Hyvä tapa. Sellainen tapa, jota ei enää edes huomaa.

Senpä takia minua nyppiikin niin maan perkeleesti, kun jotkut toopet taloyhtiössämme
a) eivät lajittele roskiaan
b) laittavat roskat vääriin astioihin
c) toopeilevat astiat liian täyteen.

Olen jopa sortunut ottamaan kännykkäkamerakuvia roskia tursuavista kaatopaikkajäteastioista (kaatopaikkajätettä pitäisi ihan oikeasti kertyä kaikista vähiten), pullistelevista keräyskartonkiastioista (kun ei niitä pakkauksia vaan voi litistää) ja biojäteastiaan heitetystä energiajätepusseista (se energiajäteastia kun onkin niin kauhean kaukana).

Miehelleni olen tästä asiasta paasannut suut ja silmät täyteen. Isännöitsijä taas ei yllättäen ota asiaa kuuleviin korviinsa. Siispä ryhdyin toimeen ja kirjoitin tulikivenkatkuisen ja pitkän lapun jätekatokseen. Aion viedä sen huomenna paikoilleen ja seurata tilanteen kehittymistä. Tämä ei jää tähän.

1 kommentti:

emmi kirjoitti...

Hyvä Aimo! Jos asioihin haluaa muutoksia, pitäää toimia! Toivotan että ihmiset alkavat skarppaamaan. Se on muuten varmaan aika turhauttavaa kun itse kierrätttää oikein ja muut ei välitä tippaakaa. On kuin menisi hyvä työ hukkaan.