sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Contraria contrariis curantur*

Lauantai oli rankka rutistus. Miehen ystävä ja entinen pelikaveri haudattiin eilen. Tämä pelikaveri menehtyi viime kuussa melko yllättäen vain 46-vuotiaana. Mieheni elämään ystävä oli kuulunut jo lapsuudesta lähtien, ensin lapsenvahtina ja perhetuttuna, sitten joukkuetoverina. Appivanhempia tämä kuolemantapaus kosketti vielä lähempää.

Lähdimme hautajaisten jälkeen anopin kanssa erämessuilemaan Riihimäelle. Appi jäi mökille, hän halusi ymmärrettävistä syistä olla itsekseen. Erämessuille on ollut tarkoitus mennä jo useana vuonna, mutta aina on ollut jotain muuta ohjelmaa. Vietimme melkein kolme tuntia messuilla. Oli aivan loistava keli, hyvää seuraa ja paljon nähtävää (esimerkiksi konekarhu-Pena). Paljon olisi ollut myös ostettavaa ;) Messuiltapäivä teki todella hyvää hautajaisten vastapainona, mutta olin ihan rättiväsynyt kotiuduttuamme. Suunnitelmissani oli mennä haistelemaan yöelämää, mutta minusta ei ollut lähtijäksi. Kotisohva houkutti paljon enemmän.

Mieskin oli ilmeisen poikki, sillä hänkään ei jaksanut lähteä enää illalla ulos, vaikka puhelin soi useaan otteeseen ja kaverit houkuttelivat ulos. Mies ei muuten olekaan ollut pitkään aikaan, yli kuukauteen missään riekkumassa. Olemme viihtyneet kotosalla, moottoripyöräilemässä ja kuntoilemassa. Ihanaa vaihtelua. En muistanutkaan kuinka paljon olen kaivannut mieheni seuraa muutenkin kuin vain kotona.

Tänään nukuimme ihanan myöhään, söimme aamupalan ja puuhasimme kotona aamupäivän. Joku fiksumpi olisi keksinyt siivota, mutta kummallekaan meistä se ei tullut mieleen. Löysin netistä sattumalta pari kiinnostavaa omakotitaloa. Emme ole vaihtamassa asuntoa, mutta silti nuo myyntikohteet olivat niin kiinnostavia, että karautimme pyörällä niitä katsomaan. Teimme samalla pienen huviajelun ja ajoimmekin yhteensä yli 60 kilometriä. Ensimmäinen taloista oli pettymys, mutta toinen oli kerrassaan hurmaava. Huomenna talosta olisi näyttö ja meinaamme mennä katsomaan tarkemmin. Siis ihan vaan katselumielessä ja uteliaina.

*Vastakohdat parantavat vastakohdat

Ei kommentteja: