maanantai 30. maaliskuuta 2009

Mitä opin tänään

Tässäpä keväinen kuva-arvoitus. Oikein arvanneelle kultaa ja kunniaa.


Tähän herkkään 26 vuoden, 11 kuukauden ja 11 päivän ikään ehtineenä en ollut vielä tajunnut (ainakaan) näitä asioita:

1. Jos olet tavaratalon lehtiosastolla ja yrität laskea huomaamatonta tuhnua, pääsee sinulta mitä todennäköisimmin sellainen töräys, joka herättäisi kuolleetkin. Tai ainakin takuuvarmasti kiinnittää kaikkien samalla osastolla olevien huomion.

2. Vaihtoehtoisesti päästämäsi haju on niin kamala, että se tainnuttaa lähiympäristön.

3. Jos likapyykkikorisi on kannellinen metalliämpäri (esimerkiksi Ikeasta ostettu) ja sullot sinne märkää pyykkiä (esimerkiksi jumpassa litimäräksi hikoilemasi vaatteet), pysyvät ne märkinä aina ja ikuisesti, kunnes vihdoin päätät iskeä ne pesukoneeseen.

4. Edellisessä kohdassa mainitut vaatteet myös haisevat melko pahalle.

5. Hapankorppuja ei kannata paahtaa leivänpaahtimessa.

6. Hapankorppuja ei kannata paahtaa leivänpaahtimessa varsinkaan silloin, kun menet itse vessaan ja jätät ne rauhassa paahtumaan itsekseen.

7. Palaneista hapankorpuista syntyvä savu on kamala.

8. Palaneiden hapankorppujen jälkeensä jättämä haju saa raskaana olevien oksennusrefleksin heräämään.

9. Vaikka kuinka tykkäisit aamulla siististä keittiöstä, ei tiskikonetta kannata ryhtyä tyhjentämään ja täyttämään yöllä.

10. Tiskikoneesta kannattaa pysytellä erossa varsinkin silloin, kun olet juuri tullut suihkusta ja päälläsi on pyyhe, jonka yrität epätoivoisesti pitää päälläsi. Tuloksena on yleensä se, että rikot, et vain yhtä, vaan jopa kaksi lautasta.

11. Lautaset, jotka saat rikottua eivät koskaan ole niitä tyhmiä Ikean sinisiä lautasia, joita oikeasti vihaat. Rikkomasi lautaset ovat luonnollisesti Teema-sarjaa.

12. Kun hankit rikkoutuneiden lautasten tilalle uudet, ostat vahingossa liian pieniä. Sinulla on tämän jälkeen neljä keskikokoista lautasta ja kaksi pientä lautasta.

13. Pestyt vaatteet pysyvät nätisti kasassa. Jos et itse lajittele ja viikkaa niitä, ne pysyvät siinä ikuisesti.

Kuva-arvoituksen oikea vastaus on tietenkin: Palanut hapankorppu.

1 kommentti:

vilukissi kirjoitti...

Mä ajattelin heti ruosteista sangonkylkiä ja sitten luin juttuasi, niin arvasin, että sehän se; palanu hapankorppu. Ehdit kyllä sitten jo tunnustaakin asian. Mukava kertomus! Mutta olihan aikamoinen mustelma!(ja varmaan kipeäkin). Kävin aina silloin tällöin katsomassa, että joko kirjoittelet ja sitten pääsit yllättämään, että olitkin jo kirjoittanut muutaman postauksen.