sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Onko parveketupakointi kirosana? ...tana!

Yläkerrassamme on uudet asukkaat. Kämppä oli ilmeisesti jonkin aikaa tyhjillään tai sitten edelliseltä bileporukalta oli rahat loppu. Mökää ei kuulunut useaan kuukauteen, kunnes viime viikonloppuna taas repesi. Olisihan se tietty pitänyt arvata, että tupareita se tietää, kun edellisenä sunnuntaina oli isompi revohka muuttopuuhissa. Loppujen lopuksi porukka oli melko rauhallisesti, mitä nyt huudattivat V. Rostia perjantaista sunnuntaihin lähes tauotta. Virve Rostia. Tauotta.

Kuten tänäänkin, viime sunnuntaina siivoilin kämppää esittelykuntoon ja viimeiseksi tulin vilkaisseeksi parvekkeelle. Onneksi vilkaisin, sillä parveke oli aivan kammottavassa kunnossa. Ihan kuin iso parvi lintuja olisi käynyt tehtailemassa jätöksensä sinne. Tätä epäilinkin ihan ensimmäiseksi, joten kävin hakemassa kumihanskat ja käytetyn rätin. Totesin kuitenkin, ettei siellä mitkään linnut olleet riehuneet, siis sikäli mikäli paikalliset lintuset eivät ole kehittäneet itselleen pahaa nikotiiniriippuvuutta. Parveke oli täynnä tuhkaa. Tupakasta.

Parvekkeemme ovat avomallisia ja ulkonevia eikä savu kantaudu huoneistoihin, joten naapureiden parveketupruttelusta ei ole normaalisti mitään haittaa. Puolestani vaikka kaikki naapurit saisivat polttaa sielujensa ja keuhkojensa kyllyydestä parvekkeillaan. Mutta siinä vaiheessa käpyni hiiltyy pahemman kerran, kun joudun sunnuntain ratoksi siivoamaan jonkun toisen tuhkia omalta parvekkeeltani. Kaverit hei, tuhkakuppi on aika kätevä keksintö. Onneksi parvekkeella ei ollut vaatteita tuulettumassa.

Soitin sitten asiasta isännöitsijälle, joka valaisi minua, että kyseessä on hyvin nuori pariskunta eivätkä he vielä oikein osaa elää kerrostalossa. Okei, mutta pitääkö sen olla minun ongelmani? Viikonlopun riennoista oli kuulemma tullut jo varoitus, mutta parveketupakoinnille ei voida tehdä mitään. Parveketupakoitsijat ovat isännöitsijän mukaan ihan oma rotunsa ja jos heitä käy kieltämään tai ojentamaan, rupevat he käyttäytymään kuin pikkulapset. Okei, siis mitä? Toisen parvekkeen saa siis sotkea, jos sen tekee tupakoidessaan. Mitä jos minä nakkelisin tuhkaa alakertaan? Olisiko se sitten yhtä sallittua, vaikka tuhka ei karisisikaan tupakan päästä? Ja siis millä perusteella (parveke)tupakoitsijat ovat sen ihmeellisempiä kuin loputkaan ihmiset?

4 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

...Mitenköhän ne naapurit suhtautuisivat siihen jos menisit soittamaan ovikelloa ja oven auettua törkkäisit puolilleen vedellä täytetyn, kannellisen lasipurkin käteen..? Tajuaisivatko vihjeen vai tulisivat vastavierailulle samanlaisen purkin kanssa? Voisihan sitä pehmentää 'tervetuloa kerrostaloon'-kommentilla? :)

Aimo annos kirjoitti...

Tuo muuten kävi mielessä. Tuparilahjaksi ruisleivän ja suolan sijasta tuhkakuppi ;)

Kirsikka kirjoitti...

Kyllä tuosta nyt voisi jo käydä ystävällisesti huomauttamassa. Silleen pim pom, hei ollaan tuosta alakerrasta ja ette varmaan olleet huomanneet että... Ja jos ei sitten mene jakeluun, niin seuraavat tuhkat postiluukusta sisään.

Nuori ja kokematon saa olla, muttei tyhmä.

Aimo annos kirjoitti...

Kirsikka, juuri näin. Minäkin olen nuori (kröhöm) ja kokematon (krööööhömmm), mutten kuitenkaan tyhmä (eikäku) ;)