maanantai 27. lokakuuta 2008

Poissa silmistä, poissa mielestä?

Keitin tuossa itselleni teetä. Ajattelin ensin ottaa ihan tavallisen pussukan vihreää teetä, mutta päätinkin olla lähes vallankumouksellinen ja ottaa irtoteetä. Tämän seurauksena tempauduin ihan vahingossa siivoamaan teehyllyt (kyllä, monikossa) ja maustekaapin. Sain mielestäni mahtavan järjestyksen aikaiseksi, mutta jostain syystä mies ei jakanut innostusta kanssani. "Aha", oli miehen reaktio mahtavaan maustekaappiin ja tehokkaisiin teehyllyihin. Kummallisia nuo miehet.

Maustekaappia siivotessani huomasin muutamia kummallisuuksia. Maustekaapista löytyy mm. purkki vaniliinisokeria, kolme purkkia vaniljasokeria sekä vallan vaniljatankokin. Kun ottaa huomioon, miten vähän käytän keittiössäni valkopippuria, olin hiukan ihmeissäni siitä, että sitä oli peräti kaksi purkkia. Kardemummaa on vaikka muille jakaa ja kanelia runsain mitoin, vaikka viimeksi omenapiirakka jäi vain haaveeksi, koska muistelin, että kaneli oli loppu. No, nyt kuitenkin tiedän, että kanelia löytyy ja niin kyllä löytyy vaniljasokeriakin (ja vaniliinisokeria ja vaniljatanko). Pitäisiköhän leipoa?

Teepuolelta löytyi kolmea laatua irtoteetä ja vaniljakahvia (taas se vanilja), joita en muistanut edes ostaneeni. Laitoinkin ne siksi lasipurkkeihin ja sopivasti esille keittiöön. Jos vaikka muistaisin tehdä irtoteetä vähän useammin.

Kun sain urakkani valmiiksi, oli tee muuten jo jäähtynyt.

5 kommenttia:

Rosetta Kivi kirjoitti...

Minäkin keitin juuri teetä. Mutta en siivonnut kaappia. Siihen olen liian laiska. :-)

Emmi kirjoitti...

Maustekaapista tekee toisinaan todellisia löytöjä. Ai, oliks mulla tällaistakin? Ja tää on jo ihan pikkasen vanhaa... Ja mihinhän mä tätäkin olen tarvinnu?
Mun maustelaatikko ei ikinä pysy järjestyksessä, vaikka sen säännöllisesti siivoaisikin. Kummallinen paikka. Melkein yhtä kummallinen kun vaatekaappi. Aina yhtä sekasin.

Stansta kirjoitti...

Jos tuntuu, että sitä kardemummaa on yli leipomistarpeen, niin sujauta teelusikallinen kahvin päälle suodatinpussiin...Nam nam! :)

Kirsikka kirjoitti...

Kanelissa on varmaan joku juttu... muistan nimittäin aina kerran vuodessa sitä tarvitessani, että se on loppu ja ostan uutta. Tästä syystä kaapista löytyy n. kilo kanelia ja ihan vuosikertapussejakin...

Aimo annos kirjoitti...

Rosetta, en minäkään kaappeja usein siivoa, kuten huomaa ;)

Emmi ja Kirsikka, onkohan maustekaappi jonkinlainen keittiön musta aukko tai tunteiden kaatopaikka?

Kardemummakahvia, mmmhh. Hyvä idea, Stansta.