sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Torttu

Tämä kuva ei varsinaisesti liity Vili-koiran vierailuun, vaikka Vilikin väänsi tortun.


Tein eilen tähtitorttuja, siis ei joulutorttuja, vaan tähtitorttuja. Löysin viime viikolla paikallisesta S-marketista luumumarmeladia tuubissa ja pakkohan sitä oli kokeilla. Olipa muuten kätevä tursottaa marmeladi taikinan päälle. Ei hankalaa sottaamista lusikoiden kanssa. Itse teen yleensä vain muutaman tortun kerrallaan, joten tuubitulokas on tervetullut. Avattu hillopurkki jää nimittäin aivan liian usein kaapin perälle viikkokausiksi.

Kannattaa siis kokeilla, kotikokit. Lopputuloskin oli ihan maukas ja torttujen ulkonäkö tavanomaista siistimpi. Yleensä torttuni ovat aika sotkuisia, kun taiteilen marmeladin kanssa. Ainoa haittapuoli tuubimarmeladissa oli irvokas ulkomuoto. Eikö tuo ensimmäinen kuva näytäkin joltain ihan muulta?

6 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

NAM NAM! Saisinpa maistiaisia...Mä muuten teen joskus luumusta rahkaa ja tykkään, että se on ehkä parasta rahkaa ever. :)

Aimo kirjoitti...

Stansta, luumuhillo iskee kyllä meikäläiseenkin. Hyvää on :)
En suostu sanomaan tähtitorttuja joulutortuiksi, koska niitä voi tehdä ihan milloin vaan, vaikka huhtikuussa.

Anu kirjoitti...

Minä tein viime huhtikuussa joul.. siis tähtitorttuja. Tuli vaan sellainen tunne, että niitä on saatava! =D
Tosi kauniita torttuja olet tehnyt! Minä taitan nykyään ensin kulmat keskelle ja isken sitten vasta hillon päälle. Muuten sakarat töröttävät sinne tänne irvokkaasti.

Aimo kirjoitti...

Anu, nuo tortut ovat parhaita ihan uunituoreina, oli vuodenaika mikä tahansa :D

Olen aika hyvin onnistunut pitämään nuo sakarat keskeltä alhaalla. En tiedä, johtuuko tuo siitä, etten voitele torttuja munalla.

Stansta kirjoitti...

Nyt iski kimmoke.. :) Kunhan tästä toivun siihen kuntoon, että tohdin mennä lähikauppaan, niin taidan torttuilla minäkin. Tein vuosia ekat tortut pojan synttäreille (vajaa 2 vko:n päästä) mut sit se vaan jäi...(linnassa muuten olin viime joulun alla yksi aktiivisimmasta tortuntekoporukassa) <--ja nyt ne saa tehdä Omassa Kotona, jee! :)

Tekosyy kirjoitti...

Minulle ei tullut mitään irvokasta mieleen ekasta kuvasta. Taidan olla ihan pihalla?
Mutta luumuhillo putkilossa on ostettava asia. Minä teen joulutorttuja (tähtitorttuja) vain jouluksi. Toki voin muuttaa tapojani ;-)