maanantai 15. joulukuuta 2008

Lähdetään me metsään, metsään...

... metsään. Lähdetään me metsään retkelle. Hip hei, trallalaa, hip hei, trallallaa.

Olimme viikko sitten sunnuntaina evoilemassa Evolla, metsässä.


Kävelimme Niemisjärven luontopolun, joka oli pituudeltaan huimat kolme kilometriä. Alle tunnissa tallustelimme tuon reitin ja hurjan hauskaa oli. Mieheni asettelee kuvassa pipoaan eikä siis suinkaan tuskaile reitin pituutta :)


Parkkialuella meitä moikkasi talitintti, joka ei tuntunut pelkäävän meitä ollenkaan. Tintti pyrähteli auton ja opasteen päällä, härnäsi maasta ja ilmasta. Käveltyämme jonkun matkaa seuraavalle opasteelle, kuulimme tutun pörähdyksen. Stalkkeri-tinttihän se siinä. Tipu oli seurannut meitä metsään saakka. Kuvassa tintti on automme sivupeilin päällä.


Stalkkeri-tintti ei jäänyt ainoaksi luontohavainnoksi. Maltoimme olla hetken hiljaa keskellä suoaluetta ja kuuntelimme tikkaa. Nap, nap, nap. Nap, nap, nap.


Olen muuten kovasti kaipaillut kunnon kameraa, sillä nykyiselläni ei tahdo saada kunnon kuvia edes päivänvalossa. Joku tosin voisi rohkeasti väittää, että vika on kuvaajassa. Nykyinen kamerani on kyllä kätevä ja hyvä, mutta olen jo pitkään haaveillut digijärkkäristä.

Poikkeuksellisesti mieheni on jopa kuullut toiveeni ja ottanut asiakseen löytää minulle sopivan kameran. Ehkäpä miehiin ihan oikeasti tehoavat järkevät toiveet, joiden toteuttamiseen löytyy ihan oikeasti kiinnostusta. Tähän mennessä esimerkiksi kukka- ja korutoiveet kun ovat jääneet haaveeksi - tai olen toteuttanut ne itse. Kaikkea sitä oppii.

Metsäretken päätteeksi piti tietenkin syödä eväät. Sehän onkin ulkoreippailussa parasta. Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus mennä uudestaan Evolle ja kokeilla vaikka hiukan pidempää reittiä.

4 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Olipas kiva tarina! Se oikein imaisi mukaansa. Onneksi selitit mitä tuossa mies/kartta-kuvassa tapahtuu. Voisi nimittäin kuvitella, että miehesi sanoo juuri: "Missä vi**ssa me oikein ollaan..??!!" =D
Mistäs sitä tietää vaikka joulupukki toisi sinulle uuden kameran. ;)

Stansta kirjoitti...

Ihana metsäretki kuvineen kaikkineen! On muuten se aika vuodesta, jolloin itsekin voisin uskaltautua hämähäkkikammoisena metsän siimekseen...Ja mäkin katselin hetken miehesi kuvaa miettien, että olikohan teillä molemmilla sittenkään yhtä mukavaa, heh, mutta tarviihan se pipo laittaa kunnolla. :)

Johanna kirjoitti...

Eksyin tänne, kun etsin munavoin ohjetta ja jäinpä sitten lueskelemaan, kun oli kerrankin hyvin tehty blogi :o)

Aimo kirjoitti...

Anu, Stansta ja Johanna, kiitos! Metsään pitää taas pian päästä, siellä sielu lepää.

Johanna, munavoin ohjetta minulla ei valitettavasti olisikaan antaa. Teen sen nimittäin aika pitkälti fiilispohjalta ;)