perjantai 16. tammikuuta 2009

Uutta vuotta ja uusia juttuja

Ihan piti ottaa kalenteri esille ja katsoa, mitä tässä on tullut tehtyä sitten viimeisimmän postauksen.

Huokaisin helpotuksesta huomattuani, että mitään maata mullistavaa ei ole vielä päässyt tapahtumaan. Vai onko?

Lääkärissä olen ainakin taas ravannut kuin viimeistä päivää. On ollut labraa ja polia. Seuraavan kerran minulla on lääkäriaika viikon päästä perjantaina. Silloin pitäisi viimeistään tulla selvyys aika moneen asiaan.

Töissäkin on tapahtunut mullistuksia, sillä aloitin uudessa työtehtävässäni, joka tuo minulle omalta alaltani enemmän vastuuta ja kiinnostavia hommia. Mikä parasta, uusi toimenkuva tuo myös lisää palkkaa.

Olen myös tavannut ison joukon uusia ihmisiä, sillä viime viikolla vietin aikaa vaihto-opiskelijaryhmän kanssa. He olivat tulleet vuodenvaihteen jälkeen Suomeen opiskelemaan kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen kestäville jaksoille. Neljän päivän aikana reilun 25 hengen ryhmästä hitsautui hemmetin hyvä tiimi. Heistä kaikista on varmasti paljon tukea ja apua toisilleen vaihdon aikana.

Oli virkistävää huomata, miten rohkeasti ja ennakkoluulottomasti vaihtarit heittäytyivät perehtymään Suomeen ja suomalaisuuteen. Heillä riitti intoa ja kysymyksiä sekä kiinnostusta asioihin, jotka suomalaisesta tuntuvat turhankin arkipäiväisiltä. Palautteen perusteella vaihto-opiskelijoille järjestetty ohjelma oli todella onnistunut. Tämä oli hyvä päätös näille työtehtävilleni.

Oikeastaan vasta loppukuusta jätän lopulliset jäähyväiset vanhoille työtehtävilleni. Olen tietenkin tässä jo uudet hommani jo aloittanut, mutta teen samalla vanhojan rutiinihommiani sekä vanhojen tehtävieni häntiä – niitä ärsyttäviä pikkuhommia, jotka olisi jo pitänyt tehdä. Uudet työtehtävät ovat jo imaisseet mukanaan, joten en ole ehtinyt haikailla vanhojen hommien perään – sekin aika kyllä vielä koittaa.

Nyt kuitenkin aion ihan viikonlopun kunniaksi lisätä kattilassa porisevaan jauhelihakastikkeeseen aimo töräyksen valkosipulia ja nauttia kastikkeen spagetin kera hyvässä seurassa.

4 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa! En ole kierrellyt viime aikoina juurikaan blogeissa. Sairausjuttusi ovat saaneet minut kovasti mietteliääksi. Toivottavasti saat ensi perjantaina tietää mikä on vialla. Epätietoisuus on raskasta. Voi kunpa ei olisi mitään vakavampaa....
Tosi mahtava juttu, että olet saanut uuden mielenkiintoisen työtehtävän!!!
Mitä vaihto-oppilaat muuten kyselevät Suomesta ja suomalaisuudesta..?

Stansta kirjoitti...

ONNEA uuteen duuniin ja mukavaa viikonloppua! :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uusiin työtehtäviin! Uudet haasteet piristävät kummasti - eikä tietenkään se palkanlisäkään haittaa. =oD Tsemppiä!

Aimo kirjoitti...

Anu, hei vaan myös sinulle! Olen itsekin ollut vähemmän liikenteessä. Blogilista lukemattomien blogien lista sen kun kasvaa. Huoh. Vaihtarit kyselivät ihan perusjuttuja ja sitten vähän kummallisempia. Mitäs nyt tulisi mieleen... Eräästä italialaisesta tytöstä oli valtavan hauskaa kuoria punajuuria rosollia varten.

Stansta ja anonyymi, kiitos!