keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Neuvolassa 3. helmikuuta

Eilen oli ensimmäinen neuvola. Minua jännitti aivan kamalasti, ja sen mukaiset verenpaineetkin sain mittautettua. Onneksi neuvolan täti (hih) oli niin fiksu, että otti istunnon loppupuolella vielä toisen mittauksen. Se oli jo paljon parempi.

Tunnin verran istuin tentattavana - tai no, kivaa jutusteluahan se oli. Terveydenhoitaja oli erittäin mukava ja tasaisen tuntuinen vanhempi nainen. Vähän sellainen lämmin äitihahmo. Olen varmasti hyvissä käsissä.

Sain neuvolasta mukaani Stakesin julkaiseman kirjasen "Meille tulee vauva", jonka luin eilen miltei yhdeltä istumalta.

Hemoglobiini oli hurjan hyvä, 136. Ei siis tarvitse vielä syödä rautaa. Olin jo ehtinyt nappailla rautaa omatoimisesti, mutta toistaiseksi voin jättää sen pois. Kun raudan aika taas tulee, tiedän jo googlaamatta (musta + uloste + raskaus), että rauta värjää kakan pikimustaksi. Kaikkea sitä oppiikin :)

Ensi viikolla menen sikiöseulontaan liittyvään verikokeeseen ja kohtapuoleen tulee kutsu niskaturvotusultraan. Menen seulontoihin luottavaisin mielin, toivottavasti osaan olla jännittämättäkin.

Ultrassa nyt olenkin jo ravannut, mutta kertaakaan ei ole ollut aihetta pyytää printtiä mukaan. Jos seuraavalla kerralla saisin kuvamateriaaliakin.

Ei kommentteja: