keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Elämä on

Kallista nimittäin.

Kotikaupunkini ei vielä tänä vuonna tarjoa rakenneultraa osana sikiöseulontoja. Rakenneultra kun on tänä vuonna valtakunnallinen suositus, niin eihän sitä tietenkään kannata tarjota. Vasta sitten kun on pakko, eikös juu.

Oma gyneni yksityisellä lääkäriasemalla tekee ultrausta, rakenneultraa ja jopa 4D-ultraäänitutkimuksia. Olen kroonisesti utelias, joten varasin netistä 4D-ajan ensi kuulle, kun olen tasan viikolla 20.

Tänään soitin varmistaakseni, että automaattisesti lätkäisty 20 minuutin vastaanottoaika riittää käyntiin. Kysäisin samalla tutkimuksen hintaa.

Kuulin tutkimuksen maksavan rapsakat 210 euroa. Hinnasta saa luonnollisesti hakea Kela-korvausta, mutta senhän nyt melkein arvaa, ettei korvaus mikään merkittävä ole. Tuohon hintaan tulee vielä päälle poliklinikkamaksu ja toimistokulut. Luonnollisesti. Aivan yhtä luonnollisesti yksityinen asema on hinnoitellut tarjoamansa romput ja kuvat. Ihan hyvä, että ovat hinnoitelleet, en sitä kritisoi. On vaan aika suolainen hinta.

Kivahan se olisi. Mutta. Reilulle parille sadalle eurolle on kyllä muitakin käyttökohteita, ja tämä lapsihan on joka tapauksessa tulossa, riippumatta siitä käymmekö tuossa ultrassa vai emme.

Silti mietin, toisiko 4D-ultra hiukan lisää varmuutta ja turvaa tähän tilanteeseen. Toisiko se vauvan, lapsemme vielä lähemmäksi. Onneksi tässä on tasan neljä viikkoa aikaa miettiä, käytämmekö tuon varatun ajan.

Ei kommentteja: