maanantai 27. huhtikuuta 2009

"Mitä kaltaisesi leidi tekee tällaisessa paikassa?"

"Olen jumissa. Entäpä itse, käytsä usein täällä?"

Kävimme katsomassa erästä tonttia erään hiekkatien päässä. Hiukan oli kelirikkoa. Lopun saattaa arvatakin.

Auto upposi apukuskin puolelta pohjaansa myöten mutaan. Sellaiseen inhottavan paksuun ja tahmeaan mutaan.

Onneksi auton perässä (kirveen ja retkilapion lisäksi) oli kumisaappaat sekä minulle että kuskina toimineelle miehelleni. Kas, tällä kertaa en ollutkaan minä töhöilemässä ratin takana. Tosin miehen puolustukseksi on sanottava, että paikka oli todella paha.

Summailimme sitten siinä tilannetta. Auto ei inahtanutkaan paikaltaan, vaikka yritimme kaikkemme (tai no mies yritti ja minä istuin ratin takana). Kutsuimme paikalle miehen työkaverin, joka oli talvella kampeamassa autoamme ylös. Siis sitä autoa, jonka minä ajoin katolleen.

Miehen kaverikin meinasi jäädä autoineen jumiin, joten emme edes lähteneet yrittämään hinausta hänen avullaan.

Onneksi autossa on vakuutukset kunnossa. Saimme vakuutusyhtiön kautta hinauspalvelun numeron (taas kerran) ja hinausauto oli paikalla alle puolessa tunnissa.

Karautettuaan paikalle, hinauspalvelun kaveri kysyi minulta, mitä kaltaiseni leidi tällaisessa paikassa tekee. Vastasin kuten pitääkin ja tämä kaveri kertoi, että on kuin onkin käynyt kyseisessä paikassa usein. Paha paikka, kuten sanoin.

Auto nytkähti ylös helposti eikä siinä onneksi ollut edes vaurioita. Mitä nyt toinen kylki aivan mudassa. Siinäpä hyvä syy käydä pesettämässä auto.

Mutta ne kumisaappaat! Ihan ehdoton varustus autossa. Koskaan ei voi tietää, mihin pulaan sitä joutuu. Mies tosin muisti mainita, että Landcruiserilla ei vastaavasta pinteestä olisi ollut tietoakaan.

5 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Onneksi pääsitte pois! Hih, tahtoo kuvan niistä kumisaappaista...Omat nokialaiset olivat lahonneet kaappiin vanhuuttaan eikä uusia ole tullut hankittua. Huijasin: ostinhan kirppikseltä eurolla sellaiset varrettomat. Niistä ei siellä teidän reissullanne olisi tainnut olla iloa eikä hyötyä...

vilukissi kirjoitti...

Joskus olen miettinyt itsekin, että mikä kumma siinä on, että vaikka asumme tämmösessä maassa, niin emme opi kulkemaan oikeina aikoina kumisaappaissa tai autoissa ei ole saappaita. Itse kuljen fillarilla työmatkani ja sitten hämmsätelen,e ttä miten voi sateella olla selkä märkä ja pikkukengät kurassa ja litisevät...kaapissa kotona olisi kyllä sadeviitta ja kumpparit. Muistan tuon kolarisi, siis kuvista. Onni onnettomuudessa ja enkelit mukanasi. Olkoot tänäänkin!

Holly kirjoitti...

Mulla ei ole kumisaappaita autossa, mutta pitäisi kyllä tosiaan olla! Tosin Jeepillä pääsee pois monenlaisesta pulmasta, jos se vain on kunnossa ja akku pelittää... huokaus, syvä huokaus....

Aimo kirjoitti...

Stansta, saappaat on jo pesty ja takaisin kontissa. Olet kyllä oikeassa, varrettomista ei juuri ole hyötyä.

Vilukissi, mikähän siinä onkin! Kumisaappaat on ihan mielettömän hyvä keksintö :)

Holly, vieläkö on Jeeppi, johon saat kumisaappaat laittaa?

Sipulix kirjoitti...

:D sen voin kertoa, että Cruiserillakin voi jäädä kiinii, tosin siinä vaihesssa ei auta muut kuin kalastussaappaat...(ei ollu niitä takakontissa...) Hauska juttu!