lauantai 9. toukokuuta 2009

Ei parane nuolaista ennen kuin tipahtaa

Sananlaskuissa piilee yllättävän paljon viisautta.

Asuntokaupoilla on hiljaista. Asuntoamme havitellut, mutta sairaalaan joutunut ja sieltä toipunut ostaja on kadonnut maan päältä. Toinen ostajaehdokas neuvottelee rahoituksesta, joten myynnin suhteen ei ole aihetta vaipua synkkyyteen.

Synkkyys meinasi iskeä, kun pyörärahoja ei alkanut kuulua. Syy oli kyllä ymmärrettävä, ostaja oli joutunut sairaalaan eikä tämän tuoreella tyttöystävällä ollut oikeutta tileihin. Odottelimme kärsivällisesti ja sairaalasta päästyään mukava ostaja ottikin välittömästi yhteyttä ja pahoitteli maksun myöhästymistä.

Vaan eipä silti kuulunut rahoja eikä sen puoleen sitä kirjallista tarjoustakaan asunnostamme. Ostaja kirjaimellisesti katosi maan päältä alkuviikosta. Ei enää niin kovin mukavaa.

Mieheni otti jälleen kerran yhteyttä ostajan tyttöystävään, jonka nimiin pyörä oli laitettu. Tyttöystävä kuulosti hiukan kummalliselta ja tarjosi ainoaksi vaihtoehdoksi, että mieheni tulisi noutamaan moottoripyöränsä pois. Hänellä kun ei ollut varaa maksaa sitä.

Miestäni odotti perjantaina pyörää noutaessaan lohduttomasti itkevä nainen. On ilmeisesti käynyt niin, että tämä pyörämme "ostaja" (jäljempänä tyyppi) ei ollutkaan liikkeellä ihan puhtain paperein. Ei meidän eikä tyttöystävänsä suhteen.

Tyypin nimi oli tekaistu (tai no, samalla nimellä löytyy henkilö, jolla on saman alan yritys, millä tyyppi kertoi työskentelevänsä), samoin veljen ja äidin nimet olivat tekaistut. Tyypin tyttöystävä kertoi, että samalla, kun katkesi yhteys tähän mieheen, katkesi myös yhteys tämän sukulaisiin.

Mieheni sai pyöränsä takaisin ja se on nyt jälleen hänen nimissään. Pyörä vaan ei ollut enää samassa kunnossa kuin kuukautta aiemmin. Se oli paremmassa kunnossa, paremmassa kuin mieheni ostaessa pyörän.

Moottoripyörä oli selkeästi tuunattu myyntikuntoon, mutta tyypin tyttöystävä oli pistänyt myyntihommissa hanttiin, kun ei maksuakaan oltu suoritettu meille. Saimme siis onneksi omamme pois ja vähän enemmän.

Tämän tyypin tyttöystävä kuitenkin oli kärsinyt enemmän, niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Hän on ymmärrettävästi aivan ymmällään ja rikki. Henkilö, jonka kanssa hän oli ollut (ilmeisen lyhyessä) parisuhteessa ei ollutkaan se, joksi itseään väitti. Ja kaiken päälle nainen oli ostanut tälle vaikka mitä. Liikkeellä on tainnut olla ihan ammattihuijari.

Sanomattakin on selvää, että tyttöystävä on tehnyt tyypistä rikosilmoituksen. Me ilmoitamme asiasta poliisille maanantaina, vaikka emme olekaan mitään varsinaista tappiota kärsineet.

Mutta kaikkea sitä tapahtuukin. Ei kai enää parane luottaa ihmisten vilpittömyyteen. Onneksi huijarityypin tyttöystävä oli rehellinen. Sääliksi vaan käy tätä naista, joka on saanut kärsiä niin kovin.

3 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

VOI LUOJA miten uskomatonta!!!
Varsinainen Auervaara! (eikös se se naistenhuijaaja ollut..?) Onni onnettomuudessa, että saitte pyörän takaisin ja vieläpä paremmassa kunnossa. (mun poika kaatui viime yönä prätkällään ja pyörä menee taas korjaamoon...Sama se kun pojalle ei sattunut paria naarmua enempää!)
Saa kyllä nykyään olla toosi varavainen. Kaikessa.
Pidän peukkuja, että saatte asuntonne kaupaksi!

(tosissaan käy sitä ex-tyttöystävää sääliksi!)

Aimo kirjoitti...

Todellinen Auervaara! Tässä sitä onkin ihmetelty, että kuinka saikin huijattua niin perusteellisesti, mutta ei kai se mikään ihme ole, jos pokkaa löytyy niin paljon, että pystyy parisuhteessakin feikkaamaan. Toivottavasti poikasi pyörä saadaan kuntoon.

Nimby kirjoitti...

Ei mulla muuta ku että miten sulle ja teille voi sattua ja tapahtua kaikkea. Kaikkea, mitä ei muille tapahdu. =D

Hyvä että kaikki järjestyi ettei tullut takkiin, toivottavasti asuntoasiat myös järjestyvät!