maanantai 11. toukokuuta 2009

Perusnollaus

Juuri kun pääsin valittamasta kaluttua lainapuhelintani! Sain aamusta huollosta tekstiviestin, että puhelimeni olisi noudettavissa.

Harmikseni en saanut uutta puhelinta, mutta silti olen enemmän kuin tyytyväinen saadessani taas tutun ja turvallisen (ja ennen kaikkea hyvän) puhelimeni takaisin.

Mieheni vei samalla oman puhelimensa huoltoon ja sai siksi aikaa lainapuhelimen. Ei varmaan vaikea arvata, että miehelle iskettiin käteen juurikin se sama puhelin, joka minulla oli lainassa. Vähän mies nikotteli saadessaan söpön punaisen simpukkapuhelimen kouraansa. Mies vannoi, ettei ainakaan tekstiviestejä sillä lähettäisi.

Huollosta tullut puhelin aina kuin pakasta vedetty. Siis ei ulkomuotonsa puolesta, vaan täysin vailla omia asetuksia. Puhelimen saaminen omaksi vie onneksi vain hetken. Varsinkin kun sen nykyään tekee jo varmalla rutiinilla.

Sony Ericssonin valikoita selatessa törmää pakostakin yleisissä asetuksissa kohtaan Perusnollaus. Se on mielestäni aina yhtä huvittavaa. Perusnollaus. Siis vähän kuin kunnon känni. "Vedin tuossa viikonloppuna perusnollauksen." En ole vielä uskaltanut kokeilla, mitä puhelimelle tuosta perusnollauksesta tapahtuu. Joskus sen vielä teen.


Soneran liikkeessä oli muuten jonkinlainen tehoseuranta käynnissä. Liikkeessä istui polkkatukkainen tiukan näköinen nainen vihko kädessään. Liikkeeseen tultuani puhuin mieheni kanssa puhelimessa. Kerroin tilannekatsauksena olevani kolmas jonossa ja muistutin, että miehen pitäisi tulla tuomaan oma luurinsa huoltoon.

Puheluni aikana polkkatukkanainen pomppasi penkiltään ja haki takahuoneesta kaksi myyjää. Äkkiä en ollutkaan jonossa kolmantena vaan ensimmäisenä. Koko asiointini ajan polkkatukkanainen teki merkintöjä vihkoonsa. Pistin itse merkille, että myyjillä oli poikkeuksillisen iloinen ja avulias palveluasenne. He muistivat joka käänteessä mainita uusista kampanjoista.

6 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Perusnollaus? Jos se on sama mikä mulle tapahtui Kontulassa, niin kannattaa ehkä jättää tekemättä puhelimelle... :)

Mut oikeesti menee kyllä tuskastuttavan kauan, että saa puhelimesta omanlaisensa. Ei oo helppoo sekään.

Minz kirjoitti...

Hienoa, että sait puhelimesi takaisin! Kyllä se oma on aina oma. Tyttären puhelin oli huollossa juuri ja siitä vaihdettiin näyttö ja päivitettiin ohjelmat. Kaikki koneen muistissa olevat tiedot kuitenkin säilyivät - ihme ja kumma. Kerran näinkin.

Blogissani on sinulle jotain!

vilukissi kirjoitti...

Perusnollaus...olipas hyvä sana, nätimpi kuin p...eet olaalle...

vilukissi kirjoitti...

Käy nappaamassa multa "love your blog award" -nappi. Olet sen anasinnut!

vilukissi kirjoitti...

siis ansainnut.....

Aimo kirjoitti...

Kiitos Minz ja vilukissi!