keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Synkistelyä ja paljastuksia

Varoitus: Postaus sisältää paljon kuvia.

Asunto ei ole vieläkään mennyt kaupaksi. Myyntisopimuksemme päättyy pian ja nyt olisi korkea aika ratkaista, jatkammeko myyntiä syksyyn asti vai otammeko aikalisän.

Haluaisin jo valmistautua vauvan tuloon ja tyytyä siihen, että asumme ainakin ensimmäiset kuukaudet tässä asunnossa. Toisaalta houkuttaisi ajatus omakotitalosta ja sen sisustamisesta mieleiseksi.

Mukavana pienenä sivujuonteena on nykyisen asumismuotomme asettamat haasteet mm. vaunuhankinnoissa. Asumme neljännessä kerroksessa ja hissiimme ei mahdu ihan mitkä tahansa kärrit, sillä hissivanhuksemme on syvyydeltään 100 senttiä ja leveydeltään 80 mokomaa. Hissiin päästäkseen pitää kivutakavuta kahdeksan porrasta ja rappuun päästäkseen kaksi porrasta ja avata kaksi ovea.

Vaunuvarastoa ei ole eikä rattaita uskalla jättää rappuun (eikä muuten edes saakaan). Olen etsinyt sopivia rattaita, mutta vaihtoehdot ovat vähissä. En kuitenkaan halua lähteä hankkimaan rattaita ennen kuin asuntokuviomme selkiytyvät.

Eräs tuttu oli myynyt aivan vastaavan asunnon ennätysajassa, ja olen vaipunut tappiomielialaan oman asuntomme oltua myynnissä jo maaliskuusta. Eilen lähes luovutin muuttosuunnitelmien kanssa, ja mittailin vauvan sängylle paikkaa makuuhuoneesta. Olen tullut siihen tulokseen, että kyllä tähän asuntoon yksi vauva mahtuu.

Siksipä tässä seuraa paljastuksia kodistani.

1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?


Silloin ollaan yllättäen eteisessä. Vasemmalla on naulakko, jossa on ihan liikaa takkeja. Oikealla on peili, lamppu ja kenkäteline, jossa on ihan liikaa kenkiä.

Lamppu on muuten asennettu tarkoituksella väärinpäin. Sille oli niin vähän tilaa, ettei se mahtunut paikalleen oikeinpäin. Mies kirosi kuin merimies asentaessaan lamppua ja lampun palamista pelätään kuin ruttoa.


2. Minkä värinen matto on olohuoneessasi?
Matto? Mikä matto? Meillä ei ole yhtään mattoa koko asunnossa (ellei sitten matoksi lasketa kylppärin lattiamattoa). Olemme kyllä puhuneet, että jonkinlainen matto on hankittava, kun lapsi tulee. Eihän pikkuista voi paljaalle lattialle pistää pötköttämään.


3. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?
Ikkunasta näkyy sisäpiha puusälekaihtimien välistä. Mies vaatii, että kaihtimet on pidettävä melkein kiinni, etteivät naapurit kurki eloamme. Tämä loputon hauskuuden aihe taloudessamme. Ihan kun joku nyt oikeasti olisi niin kiinnostunut.

Kun kurkin vähän lisää, näkyy talomme takana kulkeva tie. Keskustaoloissa pakolliset thaihierontapaikka, grilli ja lähibaari.


4. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?
Meikinpoistoaineet, hammasharjat ja -tahnat sekä käsisaippua. Yritän pitää määrän mahdollisimman pienenä.


5. Mikä on kotisi viihtyisin huone?
Viihtyisin huone on ehdottomasti makuuhuone silloin, kun siellä ei odota kamalaa vuorta lajitetavaa pyykkiä.


6. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?
Vaikea sanoa. Itse sellaisia ei niin selvästi huomaa. Tykkään kyllä kovasti sohvastamme. Keittiötä on monet kehuneet.

7. Mikä on sinulle mieluisin asumismuoto? (rivitalo, kerrostalo jne.)
Omakotitalo on haaveissa. Huokaus.

8. Missä säilytät imuriasi?
Makuuhuoneessa melkein käyttövalmiina kahdessa paikassa. Imuri ikkunan vieressä ja letku kahdessa osassa lipaston alla.


Letkukuvassa näkyy muuten moka, joka minulle sattui lipastoa kasatessani (Ikea). Alalista meni väärinpäin ja huomasin sen vasta valmiista lipastosta. Olisi ollut liian työlästä (ja riskialtista) ruveta purkamaan lipastoa, joten annoin olla. Ärsyttää vieläkin, vaikka lipasto on jököttänyt paikoillaan kolme vuotta.

9. Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen?
Olen, vaikka nyt kiristääkin pahvilaatikkojen keskellä asuminen.

10. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?
Juuri nyt ei mikään. Asunto on vimpan päälle rempattu.

11. Onko seinilläsi enemmän tauluja vai julisteita?
Tauluja ja valokuvia on eniten. Ainoastaan yksi juliste löytyy ja sekin on kehystetty.


12. Petaatko sänkysi joka aamu?
En. Herran tähden en! Pedattu sänky on taivaallinen ja siinä on ihana ottaa päiväunet, mutta liian harvoin se tulee pedattua.

13. Mitä löydät kylpyhuoneesi kaapista?
Kaikenlaista. Parranajovehkeitä (miehen), ihokarvanpoistojuttuja (minun), pumpulipuikkoja, desifiointiainetta ja sen sellaista. Meikit ja hajuvedet pidän makuuhuoneessa.

Tämä on muuten juuri se kaappi pöntön yläpuolella. Ylähyllyn valkoinen purkki on juuri se pöntön vesisäiliön kannen halkaissut after shave.

14. Mitä löytyy kylpyhuoneesi alakaapista, mikäli sellainen on?
Onneksi on allaskaappi! Sieltä löytyy vessapaperia ja pesuaineita.


15. Jos katsot keittiösi ruokakomeroon, mitä sieltä löytyy?
Kuivatavaroita pidän uunin vieressä kahdessa vetolaatikossa. Sieltä löytyy milloin mitäkin, mutta ainakin pastaa, kaurahiutaleita, tomaattimurskaa ja sokeria.


16. Mitä jääkaapistasi löytyy aina?
Maitoa pitää olla aina. Ja vissyä. Oivariinin loppuminen on katastrofi. Aika pitkään kaapissa on ollut tuo valkoviini, jota en sattuneesta syystä ole juonut. Olen hiljakseen käyttänyt sitä pois ruoanlaitossa.


Olemme viimeisen kuukauden aikana kiinnittäneet enemmän huomiota rahankäyttöön. Tajusimme, että kannamme ruokakaupasta tolkuttomasti ruokaa, jonka heitämme sitten vanhentuneena pois. Nyt olemme käyneet ruokakaupassa kerran viikossa ja suunnitelleet ostokset ja viikon ruokailut tarkemmin. Rahaa menee selvästi vähemmän ja ruokaa ei mene niin paljon hukkaan.

Jännä juttu on, että aikaisemmin käytimme ruokaostoksiin kolmena tai neljänä kertana jopa 50 euroa. Nykyään sama summa menee kauppaan vain kerran ja ostamme vähemmän herkkuja.

17. Millainen sänky?
Ikealainen. Hankittu edelliseen pikkuasuntomme kokonsa (leveys 120 cm) takia. Pidämme molemmat sängystä kovasti ja siihen on hankittu todella hyvä runkopatja. Monet hämmästelevät sängyn kapeutta, mutta meille se passaa, vaikka kesäkuumalla onkin joskus tuskallista.

18. Millaiset verhot kotonasi on?
Valkoista pellavaa. Makuu- ja olohuoneessa on samanlaiset verhot. Lisäksi työhuoneessa on tummansininen pimennysverho.


19. Mitä jääkaappisi ovessa on?
Jääkaapin ovessa on mm. kuva miehestä lukemassa Askel riistapolulle - Metsästyksen alkeet -kirjaa (kuvan taakse olen joskus kirjoittanut "Askel riistopolulle - Apartheidin alkeet"). Miehellä on kuvassa minun piponi päässä ja silmä mustana. Se oli ikimuistoinen kalareissu se. Lisäksi ovessa on kortti Mersulta ja muuta muistettavaa.


Ovessa ollut merkki oli vinossa (Bosch), kun saimme jääkaapin. Minua tämä häiritsi niin paljon, että teippasin oveen Gary Larsonin sarjakuvan. Tulen tästä sarjiksesta aina hyvälle mielelle.


20. Millaisia koriste-esineitä kotonasi on?
Tällä hetkellä hyvin kotona on hyvin vähän koriste-esineitä esillä. Ne ovat pahvilaatikoissa odottamassa parempia aikoja.

21. Onko kotonasi valokuvia esillä? Mitä?
On, paljonkin. Olohuoneessa on kuvia suvusta ja meistä, eteisessä samoin. Makuuhuoneessa, sänkymme yläpuolella on kuvasarjat miehestäni ja minusta lapsina. Olen itse yläpuolen kuvissa mökillämme sateella rännin alla.


22. Mikä asunnossasi luultavasti kiinnittää ensimmäiseksi vieraiden huomion?
Sohva, sillä se on niin iso.


23. Mitä haluaisit joskus hankkia asuntoosi?
Lisää tilaa. Hankintoja tulee nyt olemaan muutenkin aika paljon.

24. Onko sinulla huonekasveja?
Ei yhtään. Tapan järjestään jokaisen huonekasvin ja olen todennut, ettei minun enää kannata hankkia mitään muuta kuin leikkokukkia.

25. Mikä on asuntosi häpeäpilkku?
Työhuone vain siitä yksinkertaisesta syystä, että se on tungettu niin täyteen pahvilaatikkoja.


Toinen häpeäpilkku on kirjahylly, joka on todella karun näköinen ilman kirjoja.

5 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Jos en olisi tällainen työtön luuseri, niin ostaisin kämppänne heti. Olisin jo ostanut. Mutta en siis osta.

Ja ensimmäisenä (ja kai viimeisenäkin) mulle jäi teidän asunnosta mieleen ne valokuvat. Ne oli niin ihania. :)

Kimmo kirjoitti...

Älä siitä matosta huoli, sillä tuskin te sille vauvan puklia haluaisitte. Eli kiva, pehmoinen vauvanpeitto on joka tapauksessa hyvä hankkia. Siinä on sitten vauvan kiva kelliä, eikä tarvitse olla niin tarkkana maitoröyhtäisyjen kanssa.

Punatulkku kirjoitti...

Valokuvat ovat kivasti esillä hyllyillä. Onnea kämpän myyntiin ;))

Anu kirjoitti...

Kylläpäs oli kiva tirkistellä kotiinne. Teillä on todella nättiä ja valokuvat on ihastuttavia!!!

Sipulix kirjoitti...

Mulla jäi ne sun synkistelyt väliin kun tihtailin kuvia niin tarkkaan, hyviä olivat ja kivoja! Kyllä tuo "kämppä" menee, jos ei nyt niin kohta!