maanantai 29. kesäkuuta 2009

Vähän yli viikko vilauksessa

Miten aika onkin mennyt näin älyttömän nopeasti? Olen ehtinyt olla jo yhden kokonaisen päivän kesälomallakin. Olen juhlistanut kesälomaa syömällä melkoiset määrät tsatsikia, johon olen laittanut runsaalla kädellä valkosipulia. Aaah. Elämän pieniä iloja.

Mutta mitäs sitten muuta?

Juhannus meni rauhallisissa merkeissä tihkusateisessa Hangossa. Juhannuksena voi esimerkiksi leikkiä muovailuvahalla.

Ihan ei sateen pitämiseksi ja muovailemiseksi mennyt reissumme. Nautimme hyvästä seurasta ja kävimme ihmettelemässä poikkeuksellisen hiljaista kaupunkia. Tulliniemessä sentään oli surffareita. Meikäläiselle vesi tosin on vielä pitkään aivan liian kylmää. Hrrr. Eikä minua muutenkaan tuohon touhuun ihan heti saisi.Alkuviikosta tein raparperipiirakkaa. Olin koko kesäkuun haaveillut raparperista ja raparperipiirakasta. Piirakka onnistui aivan yli odotusten, oli todella hyvä ohje. Söimme miehen kanssa palat mieheen (ja naiseen), mutta loput vein turvallisuussyistä työkavereille.


Keskiviikkona olimme noin 13 000 muun joukossa katsomassa Faith No Morea. Joku keksi töissä kysyä, että onkohan tuollainen keikka raskaana olevan paikka. Huoli pois, kyllä se oli. Satuin muuten huomaamaan ainakin kolme muuta samassa tilassa olevaa - ihan hyvin meillä näytti menevän.

Keikkakin oli mitä mainioin. Pattonilla riitti energiaa, karismaa ja huumoria vaikka muille jakaa.


Torstaina hyväksyimme ostotarjouksen asunnostamme. Summa on kohdallaan, ainoastaan tarjouksen ehto aiheuttaa päänvaivaa. Ostajamme nimittäin täytyy saada oma asuntonsa myytyä. Tarjous on tästä syystä voimassa 15. elokuuta saakka, joten pahimmassa tapauksessa joudumme odottelemaan siihen asti.

Lauantaina piipahdimme appivanhempien kanssa Kotkassa. Sattuikin sitten kohdallemme viikon ainoa sadepäivä. Toisaalta, ei sen niin väliä.


Kävimme Langinkoskella keisarillisessa kalastusmajassa. Aika mahtava paikka.


Ajoitimme vierailumme juuri passelisti, sillä meidän jälkeemme paikalle pelmahti iso joukko venäläisiä. Olimme ryhmän saapuessa motissa terassilla, joten emme edes lähteneet yrittämään pois ennen kuin ryhmä oli saanut kenkänsä pussitettua niihin naurettaviin suojiin ja siirtynyt sisälle.

Itse keisarikin saapui paikalle ennen lähtöämme.


Ennen kotimatkaa kävimme vielä syömässä Wanhassa Fiskarissa. Ruoka oli maittavaa ja palvelu ihan kuin ravintolakoulun oppikirjasta. Aika jännä, että tuollaisiakin paikkoja on vielä olemassa.


Minulla jatkui ilta vielä polttareissa. Ei omissani, sillä ne juhlittiin melkein tasan kaksi vuotta sitten. Ystävä menee naimisiin tulevana lauantaina ja vietimme hänen polttareitaan pienellä porukalla saunoen ja syöden. Ohjelmaan kuului perinteinen morsiussauna kaikkine tykötarpeineen eikä sateinen kelikään haitannut meitä.


Jauhoja, suolaa, hunajaa. Muna tosin jätettiin saunasta pois. Tuleva rouva keräsi itse saunavihtansa ja meni ryypyn voimalla ruisleivät kainaloissa lauteille.


Sain polttareissa ihan itse pallogrillin tulille. Jee! Grillipihtejä ei tosin ollut missään, joten onnistuin polttamaan näppini kolmesta kohtaa.

Sunnuntaina vietimme kesän kuumimman päivän appivanhempien mökillä. Loikoilin auringossa laiturilla ja yritin päästä alkuun Sofi Oksasen Puhdistuksessa, mutta anopin kanssa turisimme siihen tahtiin, ettei kirjan aloittamisesta tullut mitään. Ehkä siirryn kirjoineni suosiolla loppuviikoksi satamaan.

Mies ja appiukko laittoivat venettä kuntoon ja pääsimmekin ajelulle ennen ruokaa.

Kaikin puolin kesälomani on saanut aika mukavan lähtölaukauksen. Tästä on hyvä jatkaa viisi viikkoa samaan malliin - ja sitten kahdeksi päiväksi töihin ennen äitiyslomaa.

2 kommenttia:

Punatulkku kirjoitti...

Sinulla on mukavaa aikaa tiedossa loma & odotuksen loppuvaiheet. Nautiskele olevasta ja tulevasta lomasta!
Pidetään peukkuja, että asunnon ostaja saa oman myytyä.

Emmi kirjoitti...

Ihanaa lomaa!