maanantai 20. heinäkuuta 2009

Mökkielämää, mansikoita ja hääpäivää

Olemme siirtyneet mökkeilemään noin 500 kilometriä tavallista pohjoisemmaksi. Yleensä ajomatkaan menee karvan verran alle kuusi tuntia, mutta tänään teimme matkaa yli kymmenen tuntia.

Kävimme aamusta tekemässä kunniakierroksen Helsinki-Vantaalla, jonne tipautimme anopin. Sitten piipahdimme aamukahvivieraina miehen isoäidillä, virkeällä 85-vuotiaalla. Vasta sitten alkoi kunnolla mökkimatkamme.

Ajoin matkasta viimeiset sata kilometriä, miehen urhoollisesti hoitaessa ajohommat alkumatkasta (ja keskimatkasta). Sain tehdä urakalla ristikoita ja ottaa kunnon unet.

Herätessäni unilta huomasin miehen silittelevän masuani, jossa vauva innokkaasti möyri. Miehellä ja vauvalla oli jonkinlainen kumma keskustelu käynnissä: mies tökki ja silitteli mahaa ja vauva vastaili vaihtamalla asentoa. Jo on aikoihin eletty, varmasti keskustelivat minusta.

Mökin vaihtamisesta huolimatta tuli taas ostettua viisi kiloa mansikoita. Tällä kertaa satsi oli muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kiinteitä ja maukkaita. Olemmekin neljään pekkaan (mies, minä ja vanhempani) tuhonneet niistä valtaosan.

Niin, ja sellainen pikkujuttu: Tänään olemme olleet kaksi vuotta naimisissa. Meneepä aika nopeasti.


Minä en äiteliä puheita suvaitse.
Rakkaus on tekemistä.

Rakkaus on sitä että pitää sanansa

ja tulee ajallaan syömään.

Arja Tiainen
Runokokoelmasta Ruusu

3 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Onnea onnea! Hyvä että saitte myös kunnollisia mansikoita. Itse olen huomannut, että olen ihmeen kriittinen mansikoiden suhteen. Niitä kun saa vaan kesällä tuoreena, niin siitä se varmaan johtuu, että niiden pitäisi sitten maistuakin täydellisiltä... millainen maku se sitten itse kullekin on.

Aimo kirjoitti...

Ostin muuten Lahden torilta mansikoita viime viikon lopulla. Maksoivat pirulaiset neljä euroa rasialta ja olivat pelkkää mautonta mössöä. Kyllä harmitti. Olet aivan oikeassa, että sen kerran kun mansikoita saa, pitää niiden olla täydellisiä :)

vilukissi kirjoitti...

Aivan ihana kuvakin teistä! Ja runo. Mukavaa mökkeilyä!