keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Puuhasta tulee lisää puuhaa

Ostin muutaman kilon mansikoita. Tarkoituksenani oli syödä niistä tänään valtaosa, mutta päätinkin toisin.

Ryhdyin pakastuspuuhaan. Peratuista mansikoista karsiutui iso osa (tarkalleen ottaen 690 grammaa), joten niille oli keksittävä jotain. Siispä hillopuuhaan.

Mansikka-limehilloa puolikkaalla Dansukkerin ohjeella.

Nektariini-mansikkahilloa omana sovelluksena, koska jääkaapista löytyi läjä nektariineja.

Eihän noista nyt montaa purkkia hilloa tullut, mutta ihan hauskaa puuhaa. Olisin tosin hiukan toivonut, että hillojen tekemisessä olisi ollut hiukan enemmän mystiikkaa.

Nyt vaan sitten lettuja paistamaan!

3 kommenttia:

Sipulix kirjoitti...

reipas ammam siellä! Oispa kiva käydä hilloisilla letuilla :D ja kommentti edelliseen postaukseen: ei shortseilla hautausmaalle, mummo opetti ;) cheers sinne!

Holly kirjoitti...

Kommentoin tässä nyt samalla useampaa postausta, kun linjoille pääsin:

Hienoja hilloja! Jos et olisi raskaana, olisin ehdottanut, että olisit upottanut mansikat ja nektariinit punssiin tai konjakkiin ja sokeria perään. Kansi kiinni, ja aukaisu jouluna. Ihanaa! Voi laittaa myös muita kauden hedelmiä ja marjoja.

Kakku oli hieno - varmaan onnistuu karjalanpiirakatkin. Muista käyttää kaulintavaiheessa vehnäjauhoja, minusta tuntuu, että siinä on pehmeämpien piirakoiden salaisuus. Ruisjauhot piirakoiden päällä ovat kovia... eikä voi-maitoseos niitä tarpeeksi pehmitä.

Verhotangot eivät kyllä minustakaan kuulu kauppaan, elleivät sitten ole sitä vanhaa mallia, joka ruuvataan seinään kiinni (ne "rautalevyt"). Toisaalta meillekin myyjä jätti tangot, koska harvoin ne enää sopivat uuteen kotiin mitoiltaan tai tyyliltään.

Muuttaminen on aika kamalaa - sen vuoksi me ollaankin asuttu 10 vuotta samassa asunnossa, ja muutettu vain vapaa-ajan asuntoa :). Ja kummastakin kerrätään säännöllisesti tavaraa jäteasemalle ja kirpparille.

Aimo kirjoitti...

Hilloista tuli muuten yllättävän hyviä. Saatan kokeilla tuota konjakkikikkaa, enhän ole raskaana enää joulukuussa :D