perjantai 3. heinäkuuta 2009

Tarjoilija, pullassani on kärpänen

Ostin tänään eräältä ABC-liikenneasemalta mökille pullat. Ihan ei mennyt nappiin.

Kohta 1. Ostin kolme pullaa.
Menin kassalle pullapusseineni. Kassalla kerroin pussin sisällöksi kolme toskapullaa. Kassaneiti toisti "ai, kolme" ja löi ostokseni koneeseen. Summana oli 4,80 euroa.

Poislähtiessäni huomasin tarjouksen, jonka mukaan olisin saanut neljä pullaa vitosella. En viitsinyt enää huomauttaa tästä, mutta olisi ollut vähintäänkin kohtuullista mainita minulle tarjouksesta kassalla. Olisin sentään saanut neljännen pullan 20 sentillä.

Kohta 2. Se ei ollutkaan rusina


Oli kahvihetken aika mökillä. Kalastin pussista itselleni mehevän pullan ja sivusilmällä katsoin, että siinä on rusinakin. Tapanani on nakertaa pullat reunasta keskustaa kohti (esimerkiksi dallaspullasta pitää jättää mehevä ja mielellään hiukan raaka keskiosa aivan viimeiseksi tai jos ei tee paljoa pullaa mieli, pullauttaa näppärällä peukaloliikkeellä pelkkä keskiosa parempiin suihin ja jättää reunat puolisolle). Huomasin sitten siinä keskiosaa lähestyessäni, että tällä rusinalla onkin jalat. Ja siivet. Yääkh.

Kotiin palatessamme piipahdimme samalla asemalla ja kävin antamassa palautetta. Valitettavasti aamuisesta käynnistä oli jo melkein 12 tuntia aikaa eikä minua palvellut henkilö luonnollisestikaan ollut enää työvuorossa.

Ensiksi mainitsin kohdasta 1. Kassa pahoitteli (hyvä) ja myönsi (hyvä hyvä), että kyllä heidän pitäisi osata mainita tarjouksista, etenkin tällaisissa tapauksissa. Hän vielä lupasi viedä asiaa eteenpäin.

Sitten mainitsin kohdasta 2 ja sain kassan säikähtämään. Ensin hän tarjosi korvaukseksi kahta pullaa, mutta iltayhdeksän aikaan ei raskaanakaan oleva ole oikein enää pullafiiliksillä. Sitten hän hakikin paikalle vuorovastaavan, joka pahoitteli tapahtunutta (hienoa) ja tarjosi myöskin pullaa. Sain taas sanoa, ettei nyt oikein tee pullaa mieli ja osoitin kärpäsherkkua sanoen "eikä varsinkaan nyt".

Sain lopulta kaikista pullista rahat takaisin sekä nimelläni kahvit ja pullat odottamaan seuraavaa kertaa. Sekä tarjouksen huomiotta jättämistä että kärpästä pahoiteltiin vielä kertaalleen (erinomaista) ja lähdin lopulta ihan hyvällä mielellä asemalta.

Oma hölmöily tosin harmitti. Kävin asemalla pikaisesti vessassa, sillä nykyinen tilani pistää minut juoksemaan vessassa hyvinkin säännöllisesti. Kiiruhdin vessakoppiin ja heitin laukkuni sen enempää katsomatta lavuaariin toimituksen ajaksi.

Vaan kun lavuaarissa olikin automaattihana, joka iloisesti tunnisti laukkuni pesua kaipaaviksi kätösiksi. Siinä sitten ehti kulua muutama krittinen sekunti ja desi (tai kaksi) vettä valui laukkuuni ennen kuin huomasin virheeni. Eikä tämä edes ole ensimmäinen kerta, kun minulle käy näin!

6 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Hyi! Ei varmaan tule syötyä toskapullaa koskaan enää.

Sipulix kirjoitti...

No olipa sulla tuuria, pullassa ja veskissä.
Hienoja lomakuvia muuten!

Anu kirjoitti...

Hitsi, nuo pullathan olisivat muuten tosi hyviä kärpässyöttejä mökeillä. Siihen ihanaan möhnään tarttuu varmasti tosi hyvin kaikki kiusankappaleet. Sitten vaan tarjoaisi pullat yllätysvieraille rusinapullina! (vitsi vitsi hei tuo loppu!)
Sama tyyli muuten pullansyönnissä meikäläiselläkin ja automaattihanojen alla tullut pestyä jokunen kassi ja yksi työpuhelinkin. =D

vilukissi kirjoitti...

Nauroin katketakseni, en kärpäspullallesi vaan sille laukkuepisodillesi! Sähän olet samanlainen kuin minäkin; jos jokin on mennäkseen pieleen, niin se menee. Olipas tyhmä hana, ei erottanut laukkuasi kätösistäsi.

Kirsikka kirjoitti...

Nyt sain vahvistuksen sille, että ideologiani olla syömättä rusinaista pullaa on oikea... Kiitos Aimo!

Holly kirjoitti...

Auts! Ei varmaan tehnyt mieli enää mitään niistä pullista.