tiistai 14. heinäkuuta 2009

Verhotanko, valtakunta verhotangosta

Ostaja sitten kävi eilen. Ihan mukava nuori nainen mukanaan kaksi veljeään ja valtavan suloinen pikkutyttö.

Hiukan hämmästelin väenpaljoutta, ei kai nyt mittojen ottamiseen tarvita kolmea aikuista. Asuntokaan ei kuitenkaan ole koolla pilattu. Ihan hauskaa meillä kuitenkin oli, juttu luisti ja mitat tuli otettua.

Ostaja haluaisi ostaa makuuhuoneemme vaatekaapin. Lupasin miettiä sille hinnan, vaivaksihan tuo kaappi meille on, kun muutamme. Tykkään kyllä itse kaapista kovasti eikä samaa mallia ole enää saatavilla, joten hiukan olen harmissani. Mieheni puolestaan hihkui innoissaan, kun tavoitin hänet työreissulta, sillä kaapin myyminen tietää hänelle vähemmän kantohommia.

Kantopuolen takia ja miehen erityisestä pyynnöstä tarjosin ostajalle myös pesutorniamme. Ymmärrän kyllä miehen pointin tässä(kin) asiassa, pesukone ja kuivausrumpu ovat varsin keljuja muutettavia. Oma ehtoni myymiselle oli, että saan heti uuden pesukoneen. Pesutorni ei kuitenkaan ainakaan vielä mennyt kaupaksi.

Yhtä asiaa en vieläkään ymmärrä, vaikka minulla on ollut sitä tovi aikaa sulatellakin (ajatella, vain yhtä asiaa). Ostaja oli sitä mieltä, että meidän tulisi jättää olo- ja makuuhuoneen verhotangot. Siis häh? Kyseessä on siis ihan oikeat verhotangot, jotka ovat irtonaiset, ei siis sellaiset kappamallin kiinteät rotjakkeet.


Ei siinä mitään, en käy taistelemaan verhotangoista, jotka on ostettu Ikeasta ja jotka ovat kustantaneet noin kymmenen euroa kumpainenkin. Kummastelen vaan, sillä en ole koskaan kuullut, että irtotangot kuuluisivat asuntokauppaan. Kiinteät kalusteet, check. Kiinteät kodinkoneet keittiössä, check. Mutta verhotangot? Mitä vielä pitäisi jättää? Hammasmukit ja taulut? Seinäkellot ja kattolamput?

Kummastelen ihan siitäkin syystä, että verhotangot ovat tietyssä mielessä osa sisustusta - tosin tähän asuntoon, mutta osa sisustusta kuitenkin.

Huomenna menen katsomaan taas uutta vuokrakämppää. Tähän mahtuisimme varmasti, mutta vuokra on aika karmiva. Tarjolla olisi myös hiukan halvempi asunto, mutta se on vastaavasti pienempi neliöiltään. Tätä pienempää asuntoa en pääse katsomaan, mutta toivottavasti saan huomenna edes pohjapiirroksen.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Ei teidän todellakaan tarvitse jättää noita verhotankoja. Yleensä huoneistoihin kyllä kuuluu jonkinlaiset verhotangot ja siksi ostaja on olettanut, että tangot kuuluvat kauppaan. No, tästä näkee, että kaikesta kauppaan kuuluvasta on syytä neuvotella todella tarkasti ennen papareiden kirjoittamista.

Susikairan akka kirjoitti...

Heh:) Minä varmaan myös olettaisin verhotankojen kuuluvan kauppaan.
(tämä ajatus taitaa olla peruja vuokra-asuntoajoilta, jolloin verhonipsutkin piti laskea, eli tullessa 40 nipsua ja lähtiessä 40 nipsua...)

Aimo kirjoitti...

:) Tästähän ei varmaan olisi edes tullut keskustelua ostajan kanssa, ellei hän olisi tullut ottamaan mittoja. Vuokrakämpässä, jota tänään kävin katsomassa oli kiinteät tangot, tarkistin asian :D