keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Vuokra-asuntoa etsimässä

Vuokra-asuntoja on tarjolla pilvin pimein. Oma lukunsa on vaan se, mihin meinaamme mahtua tavaroinemme. Huonekalujen, kirjojen ja huoneiston tavaroiden lisäksi meillä pursuilevat vintti- ja ullakkokomerot tavaroista. Tilannetta kuvastaa hyvin se, että iso osa tavaroistamme on jo pahvilaatikoissa huhtikuisen pakkauspaniikin jäljiltä, emmekä silti kaipaa (juuri) mitään tavaroistamme. Kuka oikeasti tarvitsee näin paljon tavaraa?

Ja ne vaatteet. Kuka oikeasti tarvitsee näin paljon vaatteita? Tänäänkin vein alakerran kirpputorille kassillisen vaatteita lahjoituksena.

Todellinen ongelma on kuitenkin sohvamme. Nykyisen asuntomme olohuone on niin ihanan iso (lue: valtava), että meidän oli mahdollista (lue: elintärkeää) hankkia jättikokoinen sohva (lue: lyhyt sivu 3 metriä, pitkä sivu 3,5 metriä). Ja ei, sohva ei mene myyntiin.

Tänään kävimme jo katsomassa ensimmäistä vuokra-asuntoa, joka oli muuten kyllä ihan ok, mutta olohuoneen kanssa iski tenkkapoo. Vaikka miten mittailimme ja mallailimme, ei sohvamme mahtuisi olohuoneeseen (eikä asunnossa minnekään muualle sen puoleen). Entäpä sitten kirjahyllyt ja muut releet. Ei toivoakaan.

Perjantaina olisi vuorossa kaksi muuta vaihtoehtoa, mutta mittasin niistä jo pohjapirrokset (onneksi ne ovat mittakaavassa!) ja huonolta näyttää.

Lisää verkkoja siis vesille ja mittanauha mukaan näytöille. Ehkäpä meidän kannattaisi tehdä paperista sohvan malli, jonka vaan läväyttäisimme lattialle.

Onneksi tässä on vielä aikaa - ja minulla on kesäloma. Rattoisasti tässä saa ainakin ajan kulumaan, kun ravaa katsomassa kämppiä ja pakkaa. Miten vilukissi sanoikin niin osuvasti edellisen postauksen kommentissa "vähän päivässä, paljon viikossa".

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Aiotteko te ostaa uuden kämpän sopivan tullessa kohdalle vai onko suunnitelmissa peräti oman talon rakentaminen, kun vuokrakämppää vaan etsitte? Jos saan udella... :D

Aimo kirjoitti...

Omakotitaloja ollaan tässä katseltu enemmän tai vähemmän tosissaan viimeiset pari vuotta (vuoden verran oikein kunnolla). Rakentamisestakin ollaan puhuttu, mutta on se kyllä niin perkeleellinen prosessi, että ei ihan tiedetä, ryhtyäkö siihen.

Tarkoitus olisi rauhoittaa nyt vauvan syntyessä tilanne ja katsella sitten vähän isomman kaverin kanssa puolen vuoden kuluttua omakotitaloja uudella innolla.

Saara kirjoitti...

Meillähän olisi tässä elokuun lopussa vapautumassa edullinen ja ISO asunto!! Ja olohuonelin on valtava eli teidän sohva varmasti mahtuis =) Vuokra on muistaakseni jotain 700 kieppeillä ja neliöitä on 93 eli tilaa on... Ja mahtuu vaunut hissiin ;-)

Aimo kirjoitti...

Ohoo, tuohan kuulostaa hyvältä :)