lauantai 29. elokuuta 2009

Marjaisa talvi tulossa

Olen päässyt vihdoinkin toteuttamaan itseäni. Miehen mielestä pakastimeen on mahduttava muutakin kuin marjoja, esimerkiksi jäätelöä (jäätelöä ja jäätelöä). Minun mielestäni pakastimen päätarkoitus on säilöä  marjat - jäätelöstä ja muusta ei niin ole väliksi. Nehän voi syödä vaikka saman tien.

 
Uudessa asunnossamme on tehty jännä ratkaisu. Keittiössä on vähänlaisesti lasku- ja kaappitilaa, mutta jääkaappipakastimia on näiden sijasta kaksin kappalein. Olisin ehkä mielummin ottanut kaappitilaa tai kivoja avohyllyjä toisen jääkaapin sijasta, meitähän on tässä asunnossa kuitenkin vain kaksi eikä sitä tulevaa kolmatta oikein voi vielä laskea jääkaapin kohderyhmäksi.

Kesän ja syksyn marjasadon karttuessa mieli on kuitenkin muuttunut ja silmät kiiluen olenkin nyt täyttänyt toisen pakastimen marjoilla, samalla ristien sen marjapakastimeksi. Toiseen pakkaseen on sitten säilötty ruokaa mm. siltä varalta, etten hirveästi jaksa tulevien viikkojen aikana kokata.

Vähän tietenkin tuntuu tuhlaukselta pitää kahta jääkaappipakastinta päällä (mielessä raksuttaa koko ajan sähkölasku), mutta on hommassa kyllä puolensakin, kun tekee ruokaostoksia viikolle (tai kahdelle) ei tarvitse sitten sulloa yhtä kaappia loputtoman täyteen. Sekään ei ole kovin energiatehokasta.

Eilen sain lisää marjoja: mustikoita, mansikoita ja vadelmia. Mustikoista osa tuli tuoreena enkä millään malttanut olla laittamatta paria litraa sivuun. Eilen meni yksi litra ihan kevyesti, tänään saattaa tuhoutua toinen. Entä olisikohan suloinen graham-mustaherukkapuuro yhtä mainiota mustikoista tehtynä?

1 kommentti:

Minz kirjoitti...

Kyllä se vaan pakastin ihan ehdoton on marjojen säilytykseen. Meillä on vain sellainen pieni pakastin ja kyllä sieltä vaan niin välillä kaikki tarjousleivät ulos tulevat, kun tilaa pitää marjoille järjestää. Kumpa pian saataisiin tuo kellari oikein käyttöön, niin voisi tehdä osasta marjoista mehua ja hilloa - säästyisi pakkastila.