perjantai 21. elokuuta 2009

Poliisi on ystävä

Mies oli sitten otattanut alkukuusta liikennevalvontakameralla kuvan itsestään. Poliisi muisti ystävällisellä kirjeellä, jossa pyydettiin selvitystä tapahtuneesta sekä toiveita jatkokäsittelyn suhteen.

Tänään tuli kutsu saapua poliisilaitokselle tulevana maanantaina. Mies on tuolloin työreissussa, joten hän menikin käymään laitoksella tänään.

Menin mielenkiinnosta mukaan. Sanoin ystävälliselle poliisitädille olevani kuin koira, jota ei voi jättää kuumalla säällä autoon. Kerroin myös tulleeni mukaan olemaan säälittävä mahani kanssa.

Huoneessa oli toinenkin poliisi, jonka kanssa intouduimme keskustelemaan tulevasta perheenlisäyksestämme. Erityisesti laskettu aikamme 9.9. ja heittoni helposta päivämäärästä edellisten (kihlat 7.7.2007, häät 20.7.2007) jatkoksi sai poliisisedän muistelemaan omaa hääpäiväänsä, joka ajoittui lätkän MM-voiton (tähän nostalgiakyynel) kanssa samalle päivämäärälle, tosin vuotta aikaisemmaksi.

Sitten katseltiinkin miehen kuvaa näytöltä, ihan oli näköinen. Mies ei kiistänyt, minkäs sille enää olisikaan voinut. Poliisitäti laski päiväsakkojen määrää tulevan perheenlisäyksemme takia. Poliisisetä huuteli vielä sermin takaa, että laitetaan se huollettavakin sinne. On kuulemma niin lähellä laskettu aika, että se on ihan sama kuin olisi jo syntynyt. Taas laski päiväsakkojen määrä.

Vitsailimme sitten porukalla, että harvemmin sitä on poliisi ollut tekemässä lasta. Yleensä asialla kun on talonmies. Miehen kanssa totesimme, että onpahan luettavissa ainakin yksi juttu pojan ansioksi.

Mukaville poliiseille toivottelimme hyvät viikonloput ja lähdimme kikatellen (minä) ja hekotellen (mies) kohti kotia. Näin hauskaa käyntiä en olisi kuvitellut poliisiasemalla olevan olemassa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huippua! Huumorin kukka on se kaunein kukka. :D

Kirsikka kirjoitti...

Antero on aikaansaava kaveri jo tässä vaiheessa. :)

Holly kirjoitti...

Voihan itku! Että päiväsakoille. Paljonko sitä ylitystä oikein oli?
Mitähän mä keksisin, kun en ole raskaana? Jalka tai käsi paketissakaan ei taida nyt auttaa - voisi vain lisätä sakkojen määrää. Pää paketissa?

Sipulix kirjoitti...

Hei, pollarit on ihania. Mä lähen AINA asemalle kun pääsen....mahalla tai ilman... :D kiitos illan parhaista mielikuvista!

Aimo kirjoitti...

Holly, ylitystä oli 28 km/h. Pahasti niillä hilkuilla, että olisi saanut sanoa kortilleen hyvästit.

Juha T kirjoitti...

Niin. Onhan vain oikeus ja kohtuus tehdä lisää kansalaisia, jos kerran pitää tapanaan vaarantaa toisten kansalaisten henkeä (ja omaansa, mutta mitäpä siitä) huomattavalla ylinopeudella.

Sitähän se on. Eikö?