tiistai 25. elokuuta 2009

Sähköä ilmassa

Miehelle on pitkin kesää soitellut joku tarjoten uutta ja halvempaa sähkösopimusta. Ilmeisesti soittelijoita on liikkeellä enemmänkin, sillä monet tuttavat ovat vaihtaneet sähköyhtiötä. Itse olen välttynyt puheluilta telemarkkinointikiellon ansiosta. Onneksi!

Sähköstä oli taas puhetta viikko sitten, kun miehelle soitettiin jälleen kerran tarjoten uutta sähkösopimusta. Mies oli töissä eikä ollut kyennyt keskustelemaan aiheesta, joten hän antoi myyjälle minun numeroni. Ennen muuttoa emme juurikaan ajatelleet koko asiaa, mutta kaipa se kilpailuttaminen kannattaa.

Mies ehti juuri soittaa minulle yhdistetyn herätys- ja varoitussoiton (äitiyslomalaisen arkea), kun myyjä jo soittikin. En vaan saanut mitään selvää myyjän puheista, sillä tällä oli hyvin erikoinen puhetapa ja tuntui kuin hän olisi lukenut kaiken paperista ilman hengitystaukoja.

En saanut selvää myyjän edustamasta yrityksestä (en edes numerohaun jälkeen, numero oli salainen), enkä myöskään saanut myyjän nimeä ylös. Myyjä posotti tekstiä ja kilowatteja sekä huimia säästösummia (jopa 40-80 euroa kuussa, kuulostaa todella uskomattomalta) eikä kuunnellut minua, kun esitin kysymyksiä. Kysyin tietoja ja tarjousta kirjallisena, ei kuulemma ole saatavilla.

Oikeastaan tajusin vasta myyjän kysyessä, onko nykyinen sähkösopimuksemme määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva, että näistä hommista pitää ihan oikeasti tietääkin jotain. Minulla ei ole mitään käsitystä sähkönkulutuksestamme (hyi, häpeä). Nyt esimerkiksi kulutus vielä varmasti nousee, sillä uudessa asunnossamme on sauna.

Pyysin uudestaan tarjousta kirjallisena ja vastaus oli edelleen kielteinen. Myyjälle tuli tässä vaiheessa jo kiire ja hän kysyi, tehdäänkö sopimus. Vihelsin sitten pelin poikki ja pyysin palaamaan asiaan uudelleen. Veikkaan kuitenkin, ettemme rupea tältä mysteerifirmalta tilaamaan mitään, sähkön kun voi kilpailuttaa netissäkin.

Puhelusta jäi kuitenkin todella kummallinen fiilis.

1 kommentti:

Jani kirjoitti...

Netissä on muutamakin hyvä nettipalvelu missä voi kilpailuttaa omat sopimuksensa. Samalla voi tehdä sopimuksen netin kautta ihan helposti. Uusi toimittaja irtisanoo vanhan sopimuksen, joten sitäkään ei tarvi tehdä. Soittamalla omaan yhtiöön saa omat kulutuslukemat kyllä. Tai sitten ne saa sen yrityksen nettipalvelusta suoraan. Ne on ihan hyvä tietää kun sitä vertailua tekee, vaikka prosenttuaalisen eron saa kuvitelluillakin kulutuksluvuilla. Suosittelen ostamaan ns. norppasähköä! Se on yleensä kovin edullistakin kun ottaa kiinteän sopimuksen.