torstai 17. syyskuuta 2009

Äkkiä telkkarin ääreen - tai ainakin keväällä 2010

YLE uutisoi näyttävänsä helmikuusta 2010 alkaen mainion True Blood -sarjan. Tämä, kuten viime joulukuussa mainostamani Pushing Daisies on todellakin katsomisen arvoinen. Pushing Daisies tosin hautaui jonnekin Subin myöhäisiltaan, tokkopa edes näyttävät sarjan toista kautta.

YLEn kulttuuriuutisten mukaan nyt tehty jatkosopimus jenkkiläisen HBO-kanavan kanssa mahdollistaa sarjojen esittämisen heti tuoreeltaan, mistä suvaitsen kyllä olla eri mieltä.

True Bloodista lähti jo toinen kausi käyntiin Canal+ -kanavalla ja toinenkin kevään uutuussarja Naisten etsivätoimisto nro 1 (siis juurikin niihin Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe -kirjoihin perustuva sarja) on ehditty kanavalla näyttää. Okei, kaapelikanavaa, jollainen HBOkin on, ilmeisesti koskee erilaiset säännöt eikä Canal+ edes ole suomalaisomisteinen. Silti mielestäni on aika ronski väitös YLEltä, että vuoden 2008 sarjat tulevat keväällä 2010 tuoreeltaan telkkarista. Naisetsivätkin näin dvd-boksina kesällä.

Toisaalta on kyllä hiton hienoa, että uusia sarjoja ostetaan Suomeen - alkaa ehkä hiukan kypsyttää ainaiset uusinnat sinänsä mainioista sarjoista, kuten esimerkiksi CSI kaikkine versioineen, Sinkkuelämää, Kaikki rakastavat Raymondia, Frasier, Frendit, Will & Grace ja Simpsonit. Näin muutamia mainitakseni (jep, telkkaria katsellessa on tullut vietettyä aikaa).

Kannattaa siis parkkeerata telkkarin ääreen helmikuussa 2010, kun True Blood alkaa. Naisten etsivätoimiston kanssa on vähän niin ja näin, sarja on ehkä hitusen ärsyttävä ja ainakin useamman jakson jälkeen sitä hokee itsekin "Dumela, Mma".

Tärppinä voin myös suositella tuoretta Hung-sarjaa, joka ainakin kahden jakson kokemuksella vaikuttaa varsin mainiolta. YLElle Hung kyllä saattaa olla liiankin hyvin varusteltu (pun intended).

3 kommenttia:

Alcinoe kirjoitti...

True Bloodia odotan minäkin. Toivottavasti en pety korkeiden odotusten ja aina niin erikoisten ohjelmapaikkapäätösten vuoksi.

vilukissi kirjoitti...

Olen ollut kauan täältä pois ja sillä aikaa perheesi on kasvanut! Tunteella luin aikaisempiakin postauksiasi! Oikein paljon onnea ja Korkeimman siunasta!

Aimo kirjoitti...

Alcinoe, True Blood taitaa olla luokitukseltaan K-15, joten se painuu myöhäisiltaan.

Vilukissi, kiitos!