keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Käytöstavatonta

Olin tiistaina pikaisella pyrähdyksellä Helsingissä. Mies jäi kotiin potemaan flunssaa, joten olimme poikasen kanssa vallan valtoimenaan liikenteessä.

Paluumatkalla koin jännittäviä hetkiä, kun polttoainemittarin merkkivalo ryhtyi vilkuttamaan. Tarttis varmaan tankata, ajattelin. Matkan varrella bensa-asemien hintatarjoukset olivat huimia, enkä millään kärsinyt ostaa, kun tiesin saavani kotipaikkakunnalta halvemmalla.

Suoriuduin aivan viime hetkillä halvan menoveden äärelle paikalliseen ostoshelvettiin, Kärkkäiselle. Tankkasin auton (dieseliä, kuten mies huomasi muistuttaa lähtiessäni) ja menin ostamaan rintapumppua.

En päässyt kuitenkaan ostoksille saakka, kun juniori jo ilmoitti nälästään. Lapsellakin oli siis tankkaustauko. Kärkkäisellä on onneksi hurjan hyvä lastenhoitohuone, jossa on kaksi mukavaa nojatuolia sammakkoverhon takana, kaksi hoitotasoa, iso pesuallas ja erillinen vessa. Parkkeerasimme verhon taakse ja poika ryhtyi työskentelemään.

Siinä istuessani, kävi lastenhoitohuoneen ovi ja joku tuli sisään. Siinähän tulee, tila on sitä tarvitseville avoin. Vaan tässäpä eipä ollutkaan lapsen varikkokäynnistä kyse. Tämä joku tuli täysistunnolle. Siinä sitten istuin, imetin ja kuuntelin, kun joku vääntää äheltäen kahden metrin päässä väinöä. Oli naurussa pitelemistä.

Jotenkin ei vaan käy järkeen, että joku saa päähänsä tulla lastenhoitohuoneeseen asioille (ilman lasta), kun vieressä on ihan oikeatkin vessat.

1 kommentti:

Mimmu kirjoitti...

Sun olisi pitänyt vain tyynesti nousta ylös ja tervehtiä iloisesti tätä äheltäjää :D