perjantai 11. syyskuuta 2009

Rakkaalla lapsella on

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Toistaiseksi vauva on ollut virallisesti vauva, kuten raskausaikanakin.

Vauvaa kyllä kutsutaan kotioloissa vaikka miksi. Useimmiten vauva on tissiposki, kakkapylly, karvakorva, kulta, lötköpötkö, poika, poikanen, pupunen, apinainen tai sitten ihan vaan vauva.

Olisi ehkä aika keksiä vauvalle ihan oikea oma nimi, ettei tissiposkeksi kutsuminen jää tavaksi. Vaan nimen keksiminen ei olekaan ihan niin helppoa kuin luulisi.

Tissiposki torkuilla

Meillä on muutamia nimiehdotuksia sekä pari reunaehtoa nimille (sananmuunnosten ystävänä pidän esimerkiksi huolta, ettei nimestä tule rivoa sananmuunnosta). Jotenkin vaan palasten sovittelu tuntuu hankalalta. 

2 kommenttia:

Holly kirjoitti...

Nimihommeli onkin vaikea juttu. Kävimme koko kirjon läpi kalenterin kanssa ja ennen syntymää meillä oi kaksi tytön nimeä valmiina. Tiedettiin, että tyttö tulee. Kun vauva sitten syntyi, ei ollut epäilystäkään, kummanko nimen näköinen hän oli. Toinen ei olisi tullut kyseeseenkään.

Aimo kirjoitti...

Heh, sovimme miehen kanssa, että teemme kumpikin listan nimistä ja sitten katsomme niistä mieleisen. Nyt homma kuitenkin taisi saada toisenlaisen käänteen, kun sanoimme porukassa ääneen erään nimen, joka on pyörinyt vaihtoehtona jo alusta alkaen. Nyt tuosta nimestä on jo vaikea pästä eroon ;)