sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Vauva on täällä, kaikki katsomaan vauvaa!

Meillä ei varmaan koskaan ole käynyt näin paljon vieraita näin lyhyen ajan sisällä. On ollut todella kiva nähdä sukulaisia ja ystäviä pitkästä aikaa, vaikkakin suurimmaksi osaksi vieraiden huomio onkin keskittynyt tulokkaaseen. Se nyt ei tosin ole kovin yllättävää.

Yllättävää on ollut, miten monelle olen saanut kertoa synnytyksestä. Nyt vasta sen huomaan, miten synnytys todellakin on naisia yhdistävä asia. Miehen isoäitikin ryhtyi muistelemaan synnytystään, ja siitä on sentään aikaa 60 vuotta.

Tuliaisiakin monet ovat tuoneet, vaikka se nyt ei pääasia olekaan. Vauva on luonnollisesti saanut suurimman osan tuliaisista - suloisia nuttuja ja leluja. Yksi tuliainen on kuitenkin ollut ylitse muiden ja se oli meille vanhemmille. Miehen eno, ammatiltaan keittiömestari, toi tullessaan uunia vaille valmiin aterian kahdelle. Mukana oli koristeet ja kaikki. Se jos mikä on mitä parhain tuliainen tuoreille vanhemmille.

Niin, ja on tässä sekin tullut huomattua, että yllätysvieraista karisee kaikenlainen hohto siinä vaiheessa, kun emännällä on turvassaan pään kokoinen finni (ja kauan odotettu saunahetki siirtyy hamaan tulevaisuuteen). Parin päivän nitistysyritykset eivät ole tuottaneet tulosta ja seuraavat vieraat ovat tulossa hetkenä minä hyvänsä. Lähden siis hamuamaan peitepuikkoa ja/tai sopivaa huppukaapua punaisena sykkivän varapääni verhoksi. Yritän myös uskotella itselleni, että se näyttää minun silmissäni hurjemmalta kuin muiden. Onneksi minulla on mitä mainioin valttikortti hihassani: Vieraat tulevat katsomaan vauvaa.

2 kommenttia:

Sipulix kirjoitti...

Toivottavasti vieraat eivät väsytä äitiä, sitäkin sattuu :) sitten vaan oikaiset sängylle "imettämään" ja otat muutaman tunnin tirsat, tuskin kukaan huomaa... :) ihania kuvia!

Aimo kirjoitti...

Toistaiseksi on ollut kiva, kun on käynyt vieraita, mutta on ollut ihana olla ihan oman porukankin kesken. Tämä touhu on kuitenkin vielä harjoittelua :)