sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Naturals

Mikähän ihmeen vimma on korostaa tuotteissa - ja nimenomaan pesuaineissa - luontoa tai luonnonmukaisuutta?

Tämä tuli mieleen iltana eräänä, kun huomasin sattumalta pelkästään meillä kotona olevan kolmelta eri valmistajalta neljä tuotetta, joiden nimessä on sana naturals.En ainakaan tietoisesti ole ostanut juuri naturals-tuotteita. Käsitiskiaine on meillä aina Fairya, koska sillä puhdistuu tarpeen vaatiessa ikkunat, silmälasit ja vaatteiden rasvatahrat. En edes uskalla kokeilla muita käsitiskareita. Kuvan keltainen Fairy tarttui käteen kiireessä. Pyykinpesuaine on kokeilu. Vaikka tuote on juuri nyt kovin mainostettu, en tunnusta olevani ko. mainoksen uhri, vaan päätin kokeilla tiivistepesuainetta (ja se taas on aivan toisen mainoksen syytä). Tämä uutuustuote sattui olemaan lähimarketissa tarjouksessa. Käsisaippuat olivat niin ikään jossain kimppatarjouksessa.

Edelleen kuitenkin mietin, mikä on valmistajien ja mainosmiesten ideana tuon naturals-sanan käytössä. Miksi pitää korostaa tuotteissa luontoa, kun ne kuitenkin ovat kaukana siitä? En koe teflon-pannua tiskatessani olevani sitruunapuiden varjossa eikä aloe tuo mitään lisäarvoa pikkupöksyihini.

Ja sitten vielä tuo sana itsessään. Naturals. Kumma valinta. Vielä kummallisemmaksi sanan tekee Urban Dictionaryn määritelmä, jonka mukaan se tarkoittaa luomurintoja. (Aiheutan tällä tekstillä ja sanan toistamisella todennäköisesti luomuitissi-intoilijat blogiini.)

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ehkä tää on joku suuri salaliitto!

Aimo kirjoitti...

Ja meidät kaikki on houkuteltu siihen. Apua!

Kirsikka kirjoitti...

Voisit vaihtaa blogin nimeksikin Aimo annos - naturals...

Anu kirjoitti...

Pitihän se mennä tutkimaan omia pulloja ja purnukoita. Vain kahdesta löytyi sana naturals.
Veikkaanpa, että alitajuntaasi on syöpynyt naturals -sana. Vaikket ajattele tietoisesti ostavasi ympäristöystävällisiä tuotteita niin teet sen silti mikäli voit. Mainosmiesten juoni tuo sana siis. En usko, että nuo tuotteet ovat sen ympäristöystävällisempiä kuin muutkaan.

Fairy taitaa olla viimeinen pesuaine josta luovun!