keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Ristiäiset

Pojalla oli ensimmäiset isot juhlansa sunnuntaina.Päivänsankari otti touhun yllättävän tyynesti. Kasteen ajan hän torkkui ja tillitteli sylikummiaan, edes vesi päälaella ei saanut pientä miestä hermostumaan.

Hauras kastemekkokin teki tehtävänsä ja odottaa vuosikertapukluineen nyt seuraavaa kastettavaa. Pojalle vaihdettiin kasteen jälkeen päälle liituraitaa, kuten isälläänkin oli päällä. Saahan sitä kerran hassutella. Äitikin.

Ristiäiset järjestettiin siskoni lounasravintolassa, ja paikalla oli lähimmät sukulaiset. Siinäkin tosin oli jo lähemmäs kolmekymmentä aikuista. Huh. Vaan olipa ihana nähdä (melkein kaikki) läheiset ja rakkaat samassa tilaisuudessa. Perhejuhlia saisi olla enemmänkin.(Aavistuksen verran häiritsee tuo etualan kynttilä. Sehän on ihan väärässä paikassa.)

 

Kastemaljana käytettiin sisareni ystävän tekemää jääkarhukulhoa. Sama kulho on toiminut kastemaljana pojan serkkujenkin ristiäisissä.

Niin ja se nimi. Pojastamme tuli kuin tulikin Sisu, kuten jo aikaisemmin väläyttelin. Muita nimiä on kaksi, isäni alkuperäinen nimi sekä mieheni sukupuussa monille annettu nimi. Ne kuitenkin jääköön tämän blogin ulkopuolelle.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

onnittelut sisulle hienosta nimestä ja kasteen johdosta myös :D