perjantai 30. lokakuuta 2009

Sähköä jälleen ilmassa

Vaihdoimme sitten sähköyhtiötä. Emme tosin ottaneet miehelle soitellutta mysteerifirmaa ihan siitäkin yksinkertaisesta syystä, ettei sieltä koskaan kuulunut soittoa takaisin. Ajatella.

Mies teki uuden sopimuksen reilu kuukausi sitten. Olimmekin ällikällä lyötyjä, kun eilen tupsahti postiluukusta vanhan firman sähkölasku loppuvuodelle.
Mies sitten soitti sähköyhtiöön ja kysyi laskun perusteita. Uuden sähköyhtiön olisi nimittäin pitänyt ilmoittaa vaihdoksesta automaattisesti. Tieto kuulemma oli heillä, mutta lasku oli ehtinyt putkahtaa heidän systeemeistään ulos.

Laskusta osa oli aiheellista, sillä sillä oli luonnollisesti koko aikamme tässä uudessa asunnossa, siis elokuun puolestavälistä lähtien. Mies pyysikin uutta laskua oikealle summalle.

Vaan tähänpä ei sähköyhtiössä suostuttu. On kuulemma mahdotonta ilman kaukolukulaitteita. Koko homma olisi "kamalan vaikeaa, kun paikalle pitäisi lähettää joku lukemaan mittari." Kumma juttu. Talomme on rakennettu vuonna 2007 ja täällä on takuuvarmasti sähkömittarin kaukolukumahdollisuus. Kuuntelin sivusta, kun mies kysyi pistävään sävyyn: "Miksi sitten asennan kaukolukulaitteita päivittäin?" (Tuo "päivittäin" oli kyllä valkoinen valhe.)

Sähköyhtiön mielestä meidän olisi pitänyt maksaa parin sadan euron lasku ja he sitten aikanaan palauttaisivat meille erotuksen. Siismitähäh, mistä lähtien asiakkaat lainaavat firmoille rahaa? Sähköyhtiön mukaan uusi lasku voisi aivan yhtä hyvin olla hyvin lähellä meille lähetetyn laskun loppusummaa. Ihan se ja sama. Ei kai uuden laskun tekeminen voi olla niin vaikeaa.

Pitkän jankkaamisen jälkeen mies sai kun saikin sähköyhtiön lähettämään uuden laskun. Ei tämän nyt kyllä näin hankalaa pitäisi olla. Onneksi vaihdoimme yhtiötä.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

asiakaspalvelu on todellakin taitolaji! meillä kävi perjantaina äijä korjaamassa pitkään vuotaneen wc-pytyn, joka vuotaa korjauksen jäljistä vielä enemmän! kehtasi vielä kotonani väittää, ettei pytty vuoda ollenkaan. näenhän mä nyt omin silmin ja kuulen omin korvin, että vettä valuu jokaisen pytyn vedon jälkeen sekä lattialle että pyttyyn ihan sika kauan, jollei sitä käy paukuttamassa nyrkein. jotkut asiat on vain liian vaikeita joillekin ihmisille :)

Aimo kirjoitti...

Kummallista touhua. Oliko huoltoyhtiön kaveri vai ihan tilattu heppu? Molemmista kyllä kannattaa pistää palautetta eteenpäin.