sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Aimo ja Tunnelbana Pojkar

Kalmar oli mukava yllätys. Kumpikaan meistä ei tiennyt paikasta tuon taivaallista, mutta kaupunki olikin hurjan mukava ja nätti paikka. Meillä oli myös hyvä tuuri säiden kanssa, sillä aurinko paistaa porotti taivaan täydeltä ihan meidän iloksemme.

Hotelli tosin oli vähän pöhköllä paikalla, aivan moottoritien kupeessa, mutta olipahan ainakin helppo liikkua autolla.Kalmarin linnassa oli joulumarkkinat, joilla kävimme varmuuden vuoksi kahteen otteeseen, päivällä ja illalla.Päivällä uskaltauduimme markkinoiden lisäksi myös linnan muurille kävelemään. Virheliike. Voin nimittäin kertoa, että muurilla on kauniiden maisemien lisäksi ainakin tuhat kiloa linnunkakkaa. Voin myös kertoa, että lastenrattaiden renkaat keräävät aikamoisen tehokkaasti kakkaa.

Paskempi juttu. Kalmarista suuntasimme perjantaina takaisin Tukholmaan. Täällä hotelli oli huomattavasti paremmalla paikalla, ei kuitenkaan ihan keskustassa.

Tukholmassa aika on kulunut kuin siivillä. Jätimme auton suosiolla hotellin parkkipaikalle ja ostimme 72 tunnin metroliput. Olemme suhanneet Tunnelbanalla keskustaan ja takaisin sekä kävelleet koipemme kipeiksi. Sisu ei luonnolisestikaan ole kävellyt, vaan on ollut enimmäkseen kyytiläisenä ja ilmeisen tyytyväisenä sellaisena.Kaikin puolin reissu on sujunut todella hyvin. Sisu on osoittautunut (ainakin nyt) hyväksi ja rennoksi matkakumppaniksi eikä tuossa puolisossakaan ole valittamista.

Jotain valittamisen aihetta kuitenkin on. Löysin elämäni saappaat, ihanat, kauniit ja järkevät. Tein kuitenkin sellaisen typeryyden, että olin itse järkevä ja jätin saappaat kauppaan. Harmittaa.

4 kommenttia:

Susikairan akka kirjoitti...

Miten te sinne Kalmariin oikein päätitte lähteä? Katsoitte kartasta, että kas Kalmari, siinäpä hauskan kuuloinen paikka, mennäänpä sinne. Vaan oikein hyvä reissu kuulostaa olleen, jotenkin ne ekat reissut vauvan kanssa on niin jänniä:)

Holly kirjoitti...

Pienen vauvan kanssa on ihan helppoa matkustaa. Pikkuneidin kanssa reissattiin lähes maailman ympäri ennen kuin hän oli 2 v. Ei tietenkään missään hurjan eksoottisessa paikassa, vaan sellaisissa että länsimainen lääkärihuolto toimi. Mm. Hawaijilla. Oli helppo ja halpaa!

Napaulina kirjoitti...

Mä oon mestari olemaan liian järkevä. Se on todella harmillista. Toivottavasti toivut ja olet ensi kerralla vähän enemmän vietävissä ja vähemmän järkevä.

Aimo kirjoitti...

Akka, jotakuinkin juuri noin päädyimme Kalmariin :)

Holly, ihmeen helppoa oli, vaikka lähisuku (= molempien äidit) olivat kauhuissaan. Ruoka kulki mukana ja Sisulla pysyi normaali rytmi vaivattomasti.

Napauliina, kenkäkauppa oli onneksi suljettu sunnuntaina, joten harmistus hälveni. Enää se kirpaisee ihan vähän.