tiistai 17. marraskuuta 2009

Kotityön sankari

Mies sai aamulla huonosti verhotun vihjeen tiskikoneen tyhjentämisestä ja täyttämisestä. Reippaana hän ilmoitti keittävänsä kahvia, mutta ammuin suunnitelmat alas kertomalla kahvinkeittimen osien olevan likaisten astioiden joukossa tiskialtaassa. Ja jatkoksi lisäsin: "Koneessa on muuten sitten puhtaat".

Mies ähelsi jonkun aikaa ja sai astianpesukoneen tyhjäksi, likaiset tilalle, koneen käyntiin ja tiskialtaan puhtaaksi. Tämän jälkeen mies ilmoitti ylpeänä, että "muutama minuutti sitten tuolla ei näyttänyt yhtään noin puhtaalta".

Lupasin mitalin myöhemmin.

Huvittavaa tässä on se, että minä teen saman urotyön joka päivä, joskus jopa kahdesti. Mies kajoaa astianpesukoneeseen todella harvoin ja silloinkin pakon sanelemana ja/tai erillisestä kehotuksesta.

Stella kirjoitti vähän aikaa sitten havaintojaan miehen kanssa asumisesta ja ehdin kommentoidakin tätä ilmiötä. Meillä kun mies ei ehtinyt muuton jälkeen kahdessa viikossa edes tutustua uuteen astianpesukoneeseen, joten hän oli kokenut kamalia minun ollessani Sisun kanssa synnärillä. Astianpesukoneeseen oli jäänyt likaiset astiat, kiiruhdettuamme laitokselle. Muutamaa päivää myöhemmin mieheltä oli astiat ilmeisesti loppuneet, sillä hänelle oli tullut asiaa astianpesukoneelle.

Koneesta pelmahti vastaan kamala haju. Arvaahan sen, miten kivasti astiat ovat lämpöisessä muhineet. Toinen vastoinkäyminen oli heti kulman takana, sillä mies ei saanutkaan astianpesukonetta toimimaan. Ei sitten millään. Apuun ehti onneksi ystävän avovaimo.

Miehet.

5 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

:D

Aija kirjoitti...

Meillä miehelle iskee tiskikoneen edessä jäykän selän syndrooma eikä millään taivu laittamaan astioita sisään, vaan jäävät aina siihen päälle pöydälle...
Miehet ja astianpesukoneet!

Aija kirjoitti...

Meillä miehelle iskee tiskikoneen edessä jäykän selän syndrooma eikä millään taivu laittamaan astioita sisään, vaan jäävät aina siihen päälle pöydälle...
Miehet ja astianpesukoneet!

Holly kirjoitti...

Jones ei millään löydä pölynimurin käynnistysnappulaa, pölyrätistä ei ole koskaan kuullutkaan, saati nähnyt sellaista, WC-harja on tuntematon käsite. Mutta astiainpesukoneeseen se osaa laittaa asiat loogisesti oikein, mitä minä en kuulemma osaa. Välillä hänen päähobbynsa on järjestellä astiainpesukoneen sisältöä ja opettaa miunlle, miten mikäkin astia sinne laitetaan OIKEIN.

Ehkä sen vuoksi en vielä halua aiheuttaa hänelle sydäriä tuomalla Anni-Helenaa hänen sängynsä viereen yöllä. Ois ihan kamalaa, kuolisin varmaan itsekin... :)

vilukissi kirjoitti...

Yleensä ajatellaan miehen olevan hyvinkin tekniikkaa osaava otus...pyykinpesukone, tiskikone, imuri...jaa-a, niihin yleensä se osaaminen loppuu. Tai siis niitä ennen, heh.