perjantai 13. marraskuuta 2009

Kuponkeja äidille ja pojalle passi

Suoramarkkinointipommitus sen kun jatkuu. Edellisten lisäksi on meitä lähestynyt tällä viikolla kaksi kirjakerhoa. Väestörekisterikeskus on muuten näiden yritysten tietolähde, ja markkinoinnin saisi loppumaan ilmoittamalla maistraattiin suoramarkkinointikiellosta. Vahinko on kuitenkin jo tapahtunut - tämä olisi pitänyt tajuta jo paljon aikaisemmin.

Jotain hyötyä postilaatikosta pulppuavasta paperiroskasta kuitenkin on. Toisen kirjakerhon mukana tuli nipullinen vaateliikkeen kuponkeja. Sattumalta tuli samana päivänä vielä kolmelta muulta yritykseltä esitteitä, joissa oli mukana etukuponkeja. Alennusta siitä ja tästä, täältä ja tuolta. Osta, osta, osta. 

 

Kupongit ovatkin kaksiteräinen miekka. Onko kupongeista oikeasti hyötyä vai saavatko ne ostaamaan sellaista tavaraa, jota ei tarvitse? Yritänkin nyt olla järkevä ja ostan kupongeilla vain oikeasti tarpeellista, useimmissa on kuitenkin voimassaoloaikaa pitkälle ensi vuoden puolelle. 

Olemme suunnittelemassa reissua, joten ihan oikeasti tarpeellinen hankinta oli Sisun passi. Sitä varten piti ottaa ihkaoikeat passikuvatkin. Mutta mitä hintaa passikuvista kiskotaan!
Neljä pikkukuvaa maksoi 25 euroa. Ihan vertailun vuoksi kerrottakoon, että teetin digikuvista paperikuvia ja maksoin 284 kuvasta 53,96 euroa, siis 19 senttiä kappaleelta. Pikkumiehen kuvista 25 euroa tuntuu siis kiskurihinnalta varsinkin kun passihakemukseen tarvitaan vain yksi kuva. Muut kuvat jäävät vähän niin kuin ylimääräiseksi, kun ei niitä vielä ajokorttihakemukseenkaan voi laittaa.

Kun vielä suhteuttaa kuvien hinnan passin hintaan, 48 euroon, on se aikamoinen paukku.

3 kommenttia:

Aija kirjoitti...

Ihana passikuva! Meillä on vastaavanlainen kolmen kuukauden ikäisestä pojasta. Se huvittaa passintarkastajia nykyisin ja mietityttää meitä, kuka siitä tunnistaa 10-vuotiaan, sitten kun sen aika on?

Laittakaa ylimääräiset passikuvat isovanhemmille joulupakettiin pieniin kehyksiin.

vilukissi kirjoitti...

Aijalla oli hyvä ehdotus loppukuvien käytölle! Sulta oli hyvä toteamus, ettei vielä voi laittaa ajokorttihakemukseenkaan, heh. Passikuvilla on liikaa hintaa, eivät ne ole edes mitään ateljeekuvia, kuvapläjäys ja sitten tulostus paperille. Se on siinä.

Aimo kirjoitti...

Aija, kiitos! Sisu on kuvassa herännyt juuri minitorkuilta :) Passi on voimassa viisi vuotta, ei siis ihan niin pitkään kuin teillä.

Vilukissi, passikuvat (meinasin kirjoittaa -kivat) taitavat järjestään on hirmuhinnoissa.

Yksi kuva muuten jo löysi tiensä anopin lompakkoon. Kiitos vinkistä.