torstai 5. marraskuuta 2009

Neuvolassa 3. marraskuuta

Sisulla oli taas neuvola. Painoa oli tullut reippaasti, nyt pullukkapoikamme huitelee 5630 grammassa. Lisäystä edelliseen kertaan on tullut yli kilo. Pituutta oli hiukan vähemmän kuin villeissä kuvitelmissamme veikkailimme, 58,7 senttiä. Hyvin kuitenkin Sisu on molemmilla käyrillä.

Korttiin kirjoitettiin: "Hurmaava, tarkkaavainen poika. Tarkasti katselee ja tulee katsekontaktiin, kovasti hymyilee! Refleksit norm. Iho siloinen [ihan kuin kortissa lukisi "siteinen", mutta ei se kyllä niin voi olla]. Tyytyväinen vauva."

Sisu näyttikin kaikki parhaat temppunsa neuvolan tädille. Sisu hymyili, kujersi ja seurasi silmät suurina hymynaamaista lelua. Punnitus ja mittauskin sujuivat iloisesti - olisikohan ollut syynä hyvin ajoitettu tankkaus. Ainoastaan rotavirusrokotteen kanssa oli kurjaakin kurjempaa. Vaikkei rokotetta annettukaan piikkinä, vaan suun kautta, aiheutti se kovan vastustuksen ja ison itkun. Onneksi mies oli mukana ja vuorottelimme syliä.

Ensi kerrallakin rokotetaan: tulee taas rotaa ja yhdistelmärokotetta (kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio). Voi pientä miestä. Voi äitiä.

Kotiin tuli kahteen otteeseen tietoa FinIP-rokotetutkimuksesta ja olemmekin kovasti miettineet tutkimukseen osallistumista. Saattaapi olla niin, että otamme vanhan pneumokokkirokotteen ihan omakustanteisesti ja jätämme uuden testaamisen muille.

Vielä emme tiedä, mitä teemme sikainflunessarokotteen kanssa, jos se tulee jossain vaiheessa meillekin tarjolle. Taloudessamme ei kukaan kuulu riskiryhmään, joten vielä rokottaminen ei ole ollut ajankohtaista - en kyllä tietäisi kantaani koko hommaan, jos esimerkiksi olisin nyt raskaana. Vaikka sekin tietty voisi olla mahdollistakin (ja ihan suunniteltua ja toivottuakin).

2 kommenttia:

Nimby kirjoitti...

On se kurjaa katsoa, kun rokotuksia annetaan ja pieni ihminen ei ymmärrä miksi näin. Mutta kun on katsonut alle vuosikasta kolme päivää sairaalassa rotaviruksen kourissa, letkuja siellä sun täällä (ja paljon muutakin tavaraa siellä sun täällä..), niin mielellään kärsii sen pienen hetken rokotuksissa.

Hienot mitat teillä, suloinen poika! Voikaahan edelleen hyvin, täällä luetaan..=)

Holly kirjoitti...

Tosi ponteva poika!
Kun luen viimeaikaisia sikauutisia, olen ainakin itse ottamassa rokotuksen heti kun sen saan, samoin Pikkuneiti.