keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Vuosikertakivet

Koska olet viimeksi vaihtanut kiuaskivet? Tähän kysymykseen taitaa harvalla olla antaa ihan tarkkaa vastausta, mutta minulla valitettavasti on.

Ostimme uudet kiuaskivet samana päivänä, kun lapsivesi meni, siis lauantaina 29. elokuuta. Ehdimme jopa testata uudet kivet ennen kohtalokasta Makuuni-reissua.

Voisi siis kuvitella, että minusta olisi mukava muistella kiuaskivihankintoja. Niinhän sitä voisi.

Vaan ei ole. Ihan tästä yksinkertaisesta syystä.Vanhat kiuaskivet makaavat edelleenkin kylpyhuoneessamme.

Emme (lue: mies) vaan ole saaneet aikaiseksi hankkiutua kivistä eroon. Mitä vanhoille kiuaskiville pitäisi edes tehdä? Aikamoinen painolasti kaatopaikkajäteastiaan. Ei ole omaa pihaa, minne asetella kiviä koristeiksi. Maassa ei vielä ollut lunta kiviepisodin alkaessa ja vitsailimmekin (lue: minä) viskaavamme kivet yksitellen naapuritontin parkkipaikkatyömaalle. Eipä tullut viskottua.

Mikä kamalinta, kivet eivät edes enää jaksa ärsyttää. Paitsi silloin kun yritän työntää naamani liian lähelle kylppärin peilikaappia ja epäonnistun siinä vain siksi, että kaapin alta pilkistää kivilaatikko. Pahvilaatikon pohja on aivan taatusti pehmennytkin jo sen verran, että kivet kolisevat varpaille laatikkoa nostaessa.

Tästä on pelottavan lyhyt matka siihen, että ryhdyn maalaamaan vanhoille kiuaskiville kissakasvoja.

3 kommenttia:

Holly kirjoitti...

Heh, heh. Minä heitin vanhat kiuaskivet järveen. Olivat maanneet neljä vuotta laatikossa rantasaunan pukuhuoneen nurkassa ja viime kesänä innostuin nakkelemaan ne järveen. Toivottavasti eivät ole ongelmajätettä.

Nimby kirjoitti...

Tuotanoin, pidätte ne kivet tallessa ja vaihdatte vanhat kivet paikalleen, kun muutatte vuokra-asunnosta pois...=) t.niksipirkko

ps.Meidän talossa takuuhuollon yhteydessä kiuaskiviäkin huollettiin ja lisättiin, huoltomies ihmetteli että mihin ne kivet häviävät, kun joka asunnosta niitä selvästi puuttuu. Ehkä ne aikojen kuluessa höyrystyy teidänkin lattialta pois..

Aimo kirjoitti...

Holly, et varmaankaan tehnyt ympäristörikosta. Oli varmaan hauska nakella kiviä :D

Nimby, heh heh. On kyllä sekin käynyt mielessä. Meillä oli todella vähän kiuaskiviä ja nekin vähät todella haperoisia. Asukkaan oppaassa lukee, että kiuaskivien hankinta ja vaihto on ammattimiehen tai erikoisliikkeen sekä asiakkaan vastuulla. Kustannusvastuu onkin itse asiassa yhtiöllä. Oho. Onneksi ei maksaneet maltaita.