keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Neuvolassa 21. joulukuuta

Meille tuli lääkärintarkastus vähän etuajassa. Sisu kävi lääkärissä jo viime viikolla, vaikka neljä kuukautta tuli mittariin vasta tänään. Painoa Sisulle oli kertynyt viime viikkoon mennessä 6745 grammaa (525 grammaa lisäystä edelliseen) ja pituutta 62,5 senttiä (lisäystä 1,5 senttiä).

Alueemme neuvolassa on vuodenvaihteen jälkeen muutoksia lääkäripalveluissa eikä terveydenhoitajamme edes osannut arvailla, onko lääkäriä paikalla ollenkaan. Aikaa varatessa ei lääkärikään tainnut olla tiedossa.

Lääkäriarpajaiset eivät meidän kohdallamme sujuneet kovin hyvin. Meidät vastaanotti sama venäläinen vuokralääkäri, joka lokakuussa sekoitti nenän ja korvan. Olimme tuolloin näyttämässä nuhaista Sisua ja lääkäri kysyi nenää osoittaen, että onko korva puhdistettu. Huokaus, vuokralääkärit ja kielimuurit ovat kokonaan oma juttunsa.

Meillä oli vaikeuksia ymmärtää lääkäriä ja hänellä meitä. Oli myös kurjaa, ettei lääkäri kertonut mitä tutkii ja miksi. Varsinkin kun neuvolakortin hieroglyfit ovat tolkuttoman vaikeita tulkita. Neuvolakorttiin merkattiin:

"Kasvaa hyvin, hyväkunt vauva. font tavall, ei kars, punah. +/+ COR, puhu, abol N, lonkat kunus, a f +/+, kiveks +/+ motor symm. N Kehitys norm."Tämän verran olen saanut selville: Kasvaa hyvin, ei karsasta, molemmat kivekset löytyy, lonkat ok, motoriikka(-Miikka) symmetrinen, kehitys normaali. Muutama kohta on selvittämättä. Täytyy siis ensi kerralla pyytää neuvolassa tulkkaamaan korttia.

Kysyin lääkäriltä Sisun nenän keltaisuudesta. Nokka kun näyttää tietyssä valaistuksessa todella keltaiselta. Lääkäri ei aluksi reagoinut kysymykseeni ja sittenkin kysyi minulta, mistä keltaisuus johtuu.

Miehen kanssa totesimme, että onneksemme olemme varmoja Sisun terveydestä eikä meillä ollut mitään erityisempää kysyttävää. Aika orpo olo olisi ollut, jos tämän käynnin varassa olisimme olleet huolinemme.

4 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Kiva käynti teillä. Löysin tuolta Irkun kautta tänne blogiisi. Käyn toistekin, oli mukavaa lueskella.

Elikkäs voin hieman suomennella. Fontanellit eli aukileet ok, punaheijasteet ok (ne siis pitää löytyä), sydän ok, af on valtimopulssit nivusissa ja ne myös ovat näköjään löytyneet niin kuin pitääkin. En tiedä oliko tuosta selityksestäni mitään apua.

Aimo kirjoitti...

Kiitos, Suvi! Tämä selvensi jo paljon :)♦

Saara kirjoitti...

Mekin ollaan bongattu lasten keltanenäisyys kummankin muksun kohdalla. Sen huomaa varsinkin valokuvissa. Uskoakseni kyse on vain pienille lapsille ominaisesta kuivasta ihosta. Itse kyllä kehittelimme Mikon kanssa aiheesta teoriankin eli uskomme "keltanokkaisuus"-termin juontavan juuri tähän elämän suureen faktaan: lasten nenät on pienenä keltaisia =)

Aimo kirjoitti...

Saara, aika hyvä selitys tuolle termille :)