keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Valintoja ja vaikeita paikkoja

Meille oli jo alusta alkaen selvää, että palaan melko pian töihin ja mies jää Sisun kanssa kotiin. Palaan töihin osittain omasta halustani ja osittain olosuhteiden pakosta. Minulla on tällä hetkellä määräaikainen työsuhde, joka päättyy ensi vuoden lopulla. Voi vain arvata, mitä työsuhteelle käy, jos palailen vasta ensi syksyn aikana töihin.

Siksipä suunnitelmissani on palata työmaalle maaliskuun lopussa. Gulp. Maaliskuu tulee niin kovin pian. Ihan liian pian.

Jos voisin, olisin kotona niin pitkään kuin mahdollista, vaikka minusta onkin ihanaa, että mies saa mahdollisuuden olla Sisun kanssa. Äijäillä. On ihanaa, miten mies selvästi tuntuu jo odottavan yhteistä aikaansa Sisun kanssa. En kuitenkaan voi olla ajattelematta mitä kaikkea menetän, kaikkia pieniä hauskoja hetkiä ja loputonta vaipparallia.

Ehkä voisin tehdä lyhennettyä työaikaa. Taloutemme kyllä kestäisi sen, kun se kestää äitiyslomanikin. En vaan yhtään tiedä, mitä mieltä työnantaja tästä oikeasti olisi. Tiedän johtajan ja lähiesimieheni (molemmat upeita ja ymmärtäväisiä naisia) tukevan tätä ratkaisua, mutta silti mietin sen vaikutuksia työsopimuksen jatkoon. Entä jaksanko ja ehdinkö tehdä työni vajailla viikkotunneilla?

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Haikeilla mielin luin tätä, voi kun saisikin olla kotona heti kättelyssä 3 vuotta, eikä mikään työ katoaisi alta ymv. Onneksi sulla on hyvä mies. Voi teitä ihania nuoria äitejä.

Perheenäiti kirjoitti...

Niin, voi miksi Suomessa ei ole pienten lasten äideille puolipäivä/osa-aikatyötä? Hollannissa oli aivan tavallista, että äidit ja isät tekivät vajaan työviikon niin, että kumpikin otti yhden vapaan ja lapset olivat päiväkodissa vain kolmena päivänä. Sitä en tiedä, miten se vaikutti tuloihin.

Toisaalta työpäivän jälkeen on varmasti ihana tulla kotiin Sisun luokse ja päivän aikana saa tuulettaa aivoja aikuisten jutuilla. Nimimerkillä "kotiäiti", jota imurit, pölyrätit, pyykit, sekainen koti ja kauppareissut välillä tympivät raskaasti. ;-)

Holly kirjoitti...

Minä tein samoin, koska Jones halusi olla kotona myös. Isille ei noita mahdollisuuksia liiemmin tule, joten menin 6 kuukauden jälkeen töihin... Olisin toki minäkin mielelläni ollut pitempään kotona, mutta toisaalta työnteko oli helppoa, kun oli vauva sai olla kotona. Toista oli kun aloitettiin päiväkoti.