tiistai 19. tammikuuta 2010

On pakko olla joku parempi tapa

Tähän aikaan vuodesta on tapana kysellä kumpi maittaa paremmin, laskiaispulla vai runebergintorttu. Itse henkilökohtaisesti valitsen laskiaispullan, mutta en koskaan oikein ole varma, onko se parempaa hillon vai mantelin kanssa.

Meillä mies tykkää (lue: rakastaa) runebergintorttuja ja raahaa niitä kotiin heti ensimmäisten ilmaannuttua kauppaan. Minulle tortut tuovat elävästi mieleen sen talven, kun kasasimme luokkamme kanssa luokkaretkirahoja Fazerilassa runebergintorttuja ahkeroiden. Muistan vieläkin kuinka tortut dipattiin kostutusliemeen, jossa oli aika huumaava rommin tuoksu.

Mielstäni runebergintortuissa parasta on hillo ja sokerikuorrute. Itse yritän nauttia joka suupalalla sopivan määrän hilloa ja kuorrutetta (ja yleensä epäonnistun siinä), sillä muuten torttu ei minulle maistu. Mies taas syö torttunsa pohjasta hilloa kohti herkutellen vasta viimeiseksi hillolla ja kuorrutteella. Tämä rituaali on pyhä kummallekin. Jokaisella on varmasti oma tapansa syödä torttu, eikö vain?

Siksipä onkin niin kovin kurjaa, että runebergintortut ovat niin haavoittuvaisia juuri parhaasta osastaan. Ei tarvita kuin yksi tälli tai täräys rasiaan ja tortut ovat entisiä. Meillä käytiin viimeksi eilen tällainen murhenäytelmä.Mitä hiivattia tällaisella tortulla tekee? Häh? (No okei, se syötiin kyllä.)Se perhanan sokerikuorrute kiertyi auki ja levisi koko paketin matkalta, kun avasin rasian (kuten pitääkin) ja vedin tortut kelkassaan ulos (kuten pitääkin).Ei näin, ei todellakaan näin. Kahvittoman iltakahvihetkemme pilasi runnellut runebergiläiset. On pakko olla joku parempi tapa pakata runebergintortut.

5 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

A.i.v.an! Olet täysin oikeassa. Toinen pakkaamisen kammotus ovat laskiaispullat!

Anu kirjoitti...

Yksi ääni ruuneberin tortulle, mutta ei mille tahansa sellaiselle. Minulle kelpaavat vain Elosen tortut. Alan ahmimaan niitä heti, kun ne kauppoihin ihmestyvät.
Tai no.. hätätapauksissa ostan muitakin, mutta en missään nimessä sellaisia joissa on karvasmantelia.

Tiina kirjoitti...

Joo, ei kannata ostaa Fazerin noita. Ensinnäkin kaikki muut on paremman makuisia (täysin objektiivinen mielipide ;) ja ne muut pakataankin paremmin.

Mä olisin aiemmin äänestänyt Runebergin torttuja, mutta söin niitä vuosi sitten liikaa ja enää ei tee yhtään mieli. Tänä vuonna taidan kannattaa sitten laskiaispullia. Ihan millä täytteellä vaan.

Minz kirjoitti...

Voi sentään. Runebergintortut ovat kyllä haavoittuvaisia. Onneksi meillä ei niistä kukaan pidä, niin ei tarvitse stressailla niitten kuljetusten kanssa. Itse kun ei niitä tehdä. Laskiaispullat taas ovat kaikkien herkkua - ilman mantelimassaa, ihan millä hillolla tahansa - tai vain kermavaahdolla - tai kokonaan ilmankin. Heh! =oP Pullat ovat aina hyviä! Slurps!

Anonyymi kirjoitti...

Fazerin ja ylipäätään kaupan Runebergin tortut ovat järkyttävän pahoja. Siispä jo sen ja tuon teidän "ongelman" vuoksi suosittelen tekemään ne itse.