maanantai 15. helmikuuta 2010

Ei ollenkaan hullumpi viikonloppu

 

Viikonloppu päättyi liian lyhyeen. Mies teki viikolla pitkää päivää ja oli työreissussa niin Kotkassa kuin Helsingissäkin. Keskiviikosta torstaihin olin Sisun kanssa ihan ypöyksin miehen ollessa koulutuksessa. Äh, koulutukset ja työmatkat pitäisi kieltää lailla.  

Hyvin meillä Sisun kanssa meni, mutta jotenkin sitä kaipaa aikuisenkin seuraa. En viitsinyt edes hakeutua ihmisten ilmoille flunssani kanssa - turha sitä on muita tartuttaa. Jos oli minulla vähän tylsää, niin miehelle oli yllättävän rankkaa olla Sisusta erossa. Oli kuulemma keskiviikkoaamuna jokin kumma kostuttanut silmäkulmaa, kun mies oli halinut Sisua hyvästiksi.

Lauantaina ja sunnuntaina olikin sitten ihana herätä Sisun läpsytellessä vuoroin minun ja isänsä naamaa.

 

Olemme tänä vuonna olleet yhdessä kymmenen vuotta, ja nyt mies huolehti ensimmäistä kertaa minulle ystävänpäivälahjaa. Aika paljon on puolisoni pehmennyt viime aikoina. Minusta taas on tullut yllättävän järkevä. En kiinnostunut ollenkaan koruista tai suklaasta, kimppu Reilun kaupan ruusuja enemmän kuin hyvä ystävänpäiväyllätys.

Miehelle annoin lahjaksi Fingerporin tuoreimman. Se kun osuu molempien huumorisuoneen mainiosti. Paketin päälle rustasin nopeasti sydämen, joka ei näyttänyt ollenkaan sydämeltä. Kirjoitin siksi selventävän kuvaustekstin "sydän". Tämä näytti vähän hölmöltä, joten taiteilin muutaman muunkin sisäelimen. Piirtäminen ei ilmeisestikään ole yksi erityslahjoistani. Lääketieteestä nyt puhumattakaan.

Olimme lauantaina kaupungilla ja kävin samalla reissulla hakemassa Fingerporin Suomalaisesta kirjakaupasta. Heti ovella minut vastaanotti hymyilevä myyjä, joka kysyi halukkuuttani osallistua kilpailuun. Sain rintaani numeron ja minun piti rusettiluistelutyyliin etsiä parini. Palkintona saisimme molemmat ilmaisen pokkarin. Hauska idea!

Kassalle mennessäni kohtasinkin parini, joka oli mukava lukion tokaluokkalainen. Vaihdoimme kassajonossa muutaman lauseen, harvemmin sitä tulee tuikituntemattomien kanssa juteltua tuolla tavoin. Valitsimme molemmat Paul Austerin Sattumuksia Brooklynissa ja pokkarin mukana tuli vielä Olivia-lehti. Huomasin tosin vasta lehden loppupäässä lukeneeni lehden jo aikaa sitten - ei sitä voi kaikkea muistaa.

 

Vähän niin kuin ystävänpäivän kunniaksi kävimme kaupunkireissullamme syömässä ulkona. Meidän syödessämme burgereita, veteli Sisu syöttötuolissa istuen hedelmäsosetta. Sisu on kotosalla jo tottunut istumaan kanssamme ruokapöydässä ja saa yleensä samalla maistiaiset hedelmää tai vihannesta. Homma sujui yhtä hyvin ravintolassakin. Ulkoilukelpoinen kaveri tuo meidän poikasemme.

Sunnuntaina kävimme appivanhempien kanssa kävelyllä satamassa. Kävelylenkin päälle sai sitten hyvällä omallatunnolla syödä laskiaispullat. Ei hullumpi viikonloppu.

Mukava viikonloppu mielessä jaksaa hyvin alkaneen viikon, jonka aikana mies tekee joka päivä pitkää päivää Kotkassa. Raukka tulee joko todella myöhään kotiin tai sitten jää yöksi hotelliin. Huokaus.

3 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Kuulostaa vallan ihanalta viikonlopulta. Pitkään tekin olette jaksaneet toistenne naamoja katsella, onnea sen johdosta! <3

stansta kirjoitti...

Oi morkkis! Kovin pitkästä aikaa tulin ja lueskelin jonnekin joulukuun alkuun asti. Pahoillani, mutta tässä. :)
Hilpeää helmikuuta!

Sipulix kirjoitti...

;) hyvä kirja mun mielestä. Hauskoja lukuhetkiä! Ja sun ystävänpäiväkortti oli hieno :)