keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Nautintoja on monenlaisia

Tänään oli harvinainen saunahetki, sillä menin saunaan ihan yksin miehen jäädessä sohvalle potemaan orastavaa flunssaa.

Siispä hiusnaamio päähän ja kainaloon iltapäivälehdet. Okei, ei nyt ihan kirjaimellisesti kainaloon, muutenhan meikäläisellä olisi kainalot painomusteessa.

Oli ihanaa lekotella pitkänä pötkönä lauteilla ja lukea kerrankin päivän lehdet rauhassa. Saunassa lukeminen nimittäin vaati sen, ettei kukaan toinen lyö tahtia löylykauhan kanssa.

Lehden lukeminen ja lukeminen noin niinkuin ylipäätänsäkin saunassa on minulla jo vanha tapa. Pikkutytöstä saakka olen istunut pitkiä pätkiä saunan lauteilla lukien sarjakuvia ja lehtiä. Vahingo(i)sta viisastuneena voin kertoa, että liimasidotut sarjakuvat (mm. Aku Ankan taskukirjat, Mikki Hiiret ja Lucky Luket) ja paksut lehdet eivät oikein tykkää saunan lämmöstä ja kosteudesta. Sen sijaan Aku Ankat ja tavalliset menaisetläpyskät ovat mitä parhainta saunalukemistoa.

1 kommentti:

Emmi kirjoitti...

:) Totta! On ihan luksusta käydä saunassa vain iltapäivälehti ja hyvässä lykyssä joku juoma seurana. Mä harrastan tota lähinnä viikonloppuisin jos suinkin siihen on mahdollisuus. Lehti on tosin yleensä hiukan kostunut, mutta eipä sitä sen jälkeen enää kukaan luekaan :)Elämän pieniä suuria nautintoja