maanantai 22. helmikuuta 2010

Tahmatassu

Heh. Meillä asuu pieni tahmatassu.

 

Noita jälkiä on muuten tolkuttoman vaikea saada puhtaaksi.

Pesukoneen jäljiltä on puolestaan vaikea saada puhtaaksi astioita. Ei hevillä uskoisi, että tämäkin purkki on tullut suoraan astianpesukoneesta. Ja sotku on sentään purkin ulkopuolella.


Täytyy sanoa, ettei tuo astianpesukoneemme ole kovin tehokasta lajia. Huuhtaisen kyllä astiat ennen pesua, mutten sen tarkemmin ala niitä jynssäämään, samalla vaivalla (vedellä) sitä sitten tiskaisi käsin.

Sitten asiasta kukkaruukkuun eli Piltti-purkkiin ("siis ai gauheeta, niillä syödään purkkiruokia"). Noita purnukoita on kertynyt nurkkiimme jo aika tavalla, vaikka meillä syödään ihan kotonakin tehtyjä pöperöitä. Joku kuulemma jaksaa askarrella niistä jotain, ja olenpa kuullut jonkun joskus jotain niihin säilöneenkin. Itselläni ei into riitä eikä poiskaan raaskisi viskoa.

Että ei kukaan sattuisi tarvitsemaan Piltti-purkkeja postikulujen tai noutovaivan hinnalla?

6 kommenttia:

See kirjoitti...

Lähin päiväkoti?

Aimo kirjoitti...

Loistava idea! Täytyypä huomenna kävelyreissulla käydä kysymässä :)

Patonki kirjoitti...

Sama vika. Liikaa tyhjiä pilttipurkkeja. Minä vien lasinkeräykseen.

Kirsikka kirjoitti...

Pilttipurkki on asia, jota jaksoin Sittarin kassalla ihmetellä. Niitä ostetaan biljoonittain, joten miksi viturassa niihin ei voi laittaa jotain palautuspanttia?

Ja bonuksena ruikutus aiheesta. Erityissuosiossa olivat asiakkaat, jotka ostivat sata pilttipurkkia. Kymmenen kutakin makua mutta latoivat ne sitten hihnalle sikinsokin. Piip-piip-piippaile siinä sitten jokainen erikseen...

Perheenäiti kirjoitti...

Silloin, kun meidänkin huusholliin kannettiin pilttejä, tuskailin tyhjien purkkien kanssa ja kiikutin lasinkeräykseen. Sen jälkeen on muutaman kerran tullut mieleen, että olispa pilttipurkki... Tasan ei käy!

Hyvä idea tuo päiväkotiin tarjoaminen. Kerro, miten kävi.

Aimo kirjoitti...

Puhuimme miehen kanssa aivan samasta asiasta, Kirsikka. Pantti voisi olla vaikka ihan viisi senttiä (pikkuisen Tazza-putelin pantti on kymmenen senttiä), kunhan jonkun pantin saisi.

Patonki, lasinkeräys alkaa olla aika varteenotettava vaihtoehto, jos lähipäiväkoti ei ota vastaan.

Perheenäiti, tasan ei käy Piltti-purkit ;)