tiistai 23. marraskuuta 2010

Muiden äitien tekemää ruokaa

Lappapuuro, siis tutummin vispipuuro tai puolukkapuuro, on suurta herkkuani. Voisin syödä vaikka kuinka paljon ihanan kuohkeata lappapuuroa ja jääkylmää rasvatonta maitoa. Olen tämän herkun opettanut Sisullekin ja jätkä vetelee kohtuullisen kirpsakkaa puuroakin hyvällä ruokahalulla.

Parhaan lappapuuron tekee tietenkin äiti, itse en ole puuropuuhaan vielä rohjennut eikä puolukoitakaan ole pakkasessa kuin kourallinen. Kun siis en pääse herkuttelemaan äidin puurolla, sorrun poikkeuksellisesti einespuolelle.

Tähän asti Saarioisten vispipuuro on uponnut ihan hyvin. Törmäsin kuitenkin kaupassa (törms) Riitan Herkun puuroon  ja sain päähäni vertailla tuoteselosteita.


Mitä ihmettä punaherukkamehu, karpalomehu, omena(!)täysmehutiiviste ja kasviuute tekevät vispipuurossani? Täh?


Riitan Herkun tuoteseloste pitää sisällään sitä, mitä vispipuurolta odottaakin. Ja ihan on yhtä kaunis väri (ellei kauniimpikin) kuin Saarioisten puurossakin. Koostumus on hiukan erilainen, mutta tuskin mehut siihen vaikuttavat. Mutta siis omena-, karpalo- ja punaherukkamehua vispipuurossa. Ei kiitos, jotkut asiat ovat pyhiä.

8 kommenttia:

Tepo kirjoitti...

Hitto! Ja oon ihan onnessani syöny tota Saarioisten puuroa aavistamatta ollenkaan olleeni huijauksen uhri. Perhana. Tästä lähtien syön sitä siis edelleen, mutta hyvin tuohtuneena!

Aimo kirjoitti...

Tuohtumus on hyvä. Se pistää tuntemaan, että edes jotain tapahtuu asialle :)

Sari kirjoitti...

Juuri näin! Itse myös ostan joskus puuroa valmina, jos aika ei riitä tekemään puuroa itse tai äiti (siis minun) ei ole ollut sairaita ipanoita hoitamassa, jolloin meillä on aina joko kiisseliä tai puolukkapuuroa isot kulhot täynnä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heips..Jos puolukat on vähissä, niin keittele mannapuuro puolukkamehuun.Ei tarvitse edes lisäillä sokeria, jos mehu on sokeroitua.Jäähdytä, vatkaa & nauti ;D

Minz kirjoitti...

Aijai! Mun äiti teki aivan ihanaa puolukka-ruusunmarjavispipuuroa! Asui silloin sellaisella paikalla, mistä sai itse kiulukat poimia. Eipä olla enää sitä herkkua saatu. Itse olen pakkasmarjoista, ja -mehuistapa juuri; mitä nyt on siellä sattunut olemaan, joskus vispipuuroa tehnyt. Harvemmin meiltä puolukkaa on löytynyt, että kaikesta muusta. Ja kauppansa on tehnyt. ;D

Patonki kirjoitti...

Minun oli pakko repäistä ja tehdä puuro itse (valmiina kun ei saa). Ja koska en ollut törmännyt mannasuurimoihin vielä silloin, tein kunnon ruispuolukkapuuroa. Hyvällä ruokahalulla sitä syötiin, koko porukka, mutta vähän oli ikävä sitä äidin tekemää :)

Heissu kirjoitti...

Mäkin kuvittelin lähes 30 vuotta, että yksi ja ainoa oikea vispipuuro tehdään puolukoista. Mutta melkeinpä jouduin myöntämään, että punaherukoista tuli parempaa! Nyt ainakin tietää, mihin niitä pakastimesta upottaa, kun ei ole muuten suosikkimarja...

Anu kirjoitti...

Minä käytän vispipuuroon puolukkaa, viinimarjaa ja tänä syksynä ensimmäistä kertaa karpaloa. Yhtä hyvää on puuro ollut aina ollut eikä syöjätkään ole eroa huomanneet.

Ei ole siis Saarioinen suurta syntiä tehnyt. ;)