maanantai 6. joulukuuta 2010

Ruokavalio pipariksi

Miehen pitkään jatkuneet ihovaivat saivat selityksen perjantaina. Samalla lätkäistiin käteen opas.


Tässä on kovasti totuttelemista niin miehellä kuin minullakin. Hyviä gluteenittomia reseptejä otetaan vastaan.

Lääkärin tuomio tähystyksen jälkeen oli selvä ja tyly, mutta ruokavaliota ei saa vielä muuttaa, sillä miehestä otetaan vielä koepaloja ja muita testejä. Minulla ensi vuoden alkuun aikaa kokata kaikkia miehen suosikkiruokia ja testailla uusia reseptejä. Tänään otin ison harppauksen tehdessäni pipareita. Oikeastaan aloitin jo eilen tekemällä taikinan ihan itse.

Pipareista ei tullut kovin kauniita, mutta sitäkin paremman makuisia.


Ohjeen löysin Kirsikalta. Mitäänhän en tietenkään niin kuin sanotaan, joten tässä oma versioni:

Piparkakut
3 dl siirappia
1 tl kutakin maustetta: kanelia, inkivääriä, neilikkaa, kardemummaa sekä luomuvaniljaa (Eikä sitten mitään vaniliinia eikä vaniljasokeria vaan sitä oikeata mustaa. Sellaista löytyy esimerkiksi Punnitse & säästä -putiikista.)
250 g ehtaa voita
2 dl sokeria
1 muna
2 tl ruokasoodaa
6 dl vehnäjauhoja (Käytin Vääksyn myllyn vehnäjauhoja.)
3 dl ruisjauhoja

Kiehauta voi, siirappi, mausteet ja sokeri. Sekoita jauhot ja ruokasooda ja lisää muna sekä jäähtynyt siirappiseos. Anna vetäytyä jääkaapissa vuorokausi. Leivo pipareiksi. Paista 200 asteessa uunin ylätasolla noin kymmenen minuuttia. Nauti jääkylmän maidon kanssa.

2 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

No ilmankos tuli hyviä pipareita. :)

Gluteenittomia reseptejä en valitettavasti tiedä, mutta toivottavasti löydät paljon hyviä. Ja toivottavasti ruokavalio tepsii vaivoihin.

Huvittuneena eilen katsoin kun siippasi oli linnassa. Tai ainakin joku saman niminen... :)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.keliakialiitto.fi/

Tällä pääsette alkuun.