maanantai 24. lokakuuta 2011

Ky-ky-kylmä

Olemme tässä olleet kymmenen (10) päivää ilman lämmintä vettä ja lämmitystä. Tai siis kohta kymmenen päivää ja kaksitoista tuntia.

Lapsiperheessä, jossa on kaksi vaippapyllyä, lämpimän veden puuttuminen on aika mielenkiintoista. Mielenkiintoista on myös peseytyminen raskaan päivän jälkeen ja vanhan talon lämmittäminen yhden takan avulla.

Onneksi ei ole talvi. Onneksi on ollut ihanat appivanhemmat (meidän molempien), ystävät ja naapurit, jotka ovat saunottaneet meidät ja antaneet käyttää suihkujaan. Onneksi saamme lämpimän veden ja lämmityksen (toivottavasti) huomenna kuntoon. Onneksi tämä(kin) tiukka tilanne on ollut pakko kuitata huumorilla, vaikka välillä se onkin ollut vaikeaa. Suuressa mittakaavassahan tämä on pientä, mutta hitto vieköön, miten hankalaksi arjen pyörittäminen menee.

Sen vaan sanon, että jokaisen omakotitaloa rakentavan olisi syytä asua vanhassa omakotitalossa ennen muuttoa uuteen. Tässä oppii pirun hyvin säästämään vettä ja sähköä, toimimaan jätepoliisina ja kasvattamaan pinnaa. Puhumattakaan siitä, miten sitä sitten osaa arvostaa uutta kotia, kun sinne asti jossain vaiheessa pääsee.

Ei kommentteja: